nb1.hu

Mezőkövesd: újévi lendületben

Kiváló formában van Kuttor Attila együttese.

Az előző szezonban két pontot múlt a Mezőkövesd kiesése. Akkor 38 pont elegendő volt a bentmaradásra. A mostani idény előtt sem lehetett más a célja a kövesdieknek, mint az élvonalbeli tagság megőrzése. Nem indult jól a szezon. Szeptemberben edzőváltásra került sor, Supka Attilát Kuttor Attila váltotta a kispadon. Október közepéig végig a vonal alatt szerepeltek a kövesdiek. Aztán előbb jöttek a bravúr döntetlennek, majd akadt egy-két bravúrgyőzelem is, mint például a Kecskemét legyőzése a 14. fordulóban.

A felkészülés jól sikerült a csapatnak és sikerült a hiányposztokat is befoltozni. Tavasszal rá sem ismerni a matyóföldiekre. Négy bajnokin három győzelem egy döntetlen, plusz az MTK elleni továbbjutás a kupában. A Puskás Akadémia, a Vidi és a Paks is vesztesként hagyta el a pályát a kövesdiek ellen. Jelenleg hatodikok a tabellán, öt pontra a dobogótól. A küzdeni akarás a szív, ami dominál, de a játék is láthatóan hétről-hétre jobb. Kérdés meddig tarthat ki a lendület, de  a kiesés terhe érezhetően egyre kevésbé nyomja Kuttor Attiláék vállát. Persze a java még hátra van, de ha ezt a stabilitást tudja hozni az együttes, akkor bizonyára nem kell izgulnia az elszámolásnál. Tavaly az is kellett a bentmaradáshoz, hogy két csapat gyengébben szerepeljen mint a Mezőkövesd, és ha a tabellára pillantunk, jelenleg kettő most is akad…

 

A következő fordulóban a Honvédot fogadják, a csapatok jelenlegi formáját nézve nem a kispestiek az esélyesek. Ezt követően jön a ZTE elleni Magyar Kupa negyeddöntő, majd a FTC az Újpest és a Kisvárda elleni bajnoki. 

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC