nb1.hu

Mezőkövesd: a CAS-hoz fordulnak a FIFA, illetve az MLSZ döntése után

A borsodi együttest kizárták az új játékosok regisztrálásából, így nem tudnak új futballistát szerződtetni egyelőre.

Reagált a Mezőkövesd Zsóry FC az ellenük hozott döntésre, miszerint a FIFA és az MLSZ kizárta az új játékosok regisztrálásából a klubot. A kövesdiek állítása alapján jogellenesen jártak el ellenük, ezért a Nemzetközi Sport Döntőbírósághoz (CAS) fordulnak.

A Mezőkövesd közleménye:

„Jogellenesen zárta ki a FIFA, illetve a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a Mezőkövesd Zsóry FC Kft-t az új játékosok regisztrálásából. Az ügy előzményei 2022. nyarára mutatnak vissza, amikor egykori játékosunk, Matija Katanec egyoldalúan és álláspontunk szerint jogellenesen mondta fel a munkaszerződését, majd ezt követően kártérítési igénnyel fordult FIFA-hoz.

Annak ellenére, hogy az MLSZ által megszövegezett és az első osztályú klubok által kötelezően alkalmazandó munkaszerződés rendelkezései szerint egy első osztályú magyar labdarúgó klub, mint munkáltató és a játékosok, mint munkavállalók közötti munkajogi vita esetén kötelezően az illetékes magyar Munkaügyi Bíróság jár el, FIFA sokadszorra megsértve a magyar bíróságok joghatóságát határozatot hozott. Mivel a FIFA határozata nem tartalmazott indokolást, ezért az indoklás megküldését külön kértük, annak érdekében, hogy klubunk jogorvoslati kérelmet tudjon előterjeszteni.

A FIFA sajnálatos és jogsértő módon feltételezhető informatikai hibából eredően a határozat indoklását már csak az eltiltó határozattal egyidejűleg, 2023. augusztus 17. napján közölte a klubunkkal. Ennek megfelelően a 2023. június 09-én meghozott, indokolt határozat jogszabálysértő módon nem került közlésre a klubunkkal sem e-mail-ben, sem a FIFA által működtetett kommunikációs felület, a FIFA Legal Portalon keresztül, így a fellebbezés, jogorvoslat lehetőségétől elzárták a Mezőkövesd Zsóry FC-t.

A Mezőkövesd Zsóry FC a FIFA határozatok felülvizsgálatára jogosult svájci székhelyű Nemzetközi Sport Döntőbírósághoz (CAS) fordult, mind a Matija Katanec ügyben született alaphatározat, mind az abból következően megállapított eltiltás hatályon kívül helyezése, illetve megszüntetése érdekében.”

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC