nb1.hu

Megvan Aczél Zoltán új csapata, alakul a stábja is

Hivatalos bejelentés.

Kiesett a PMFC az NB II-ből, így a nagy múltú klub a harmadosztályban folytatja. A piros-feketék már elkezdték a felkészülést, a klub bejelentése szerint az új szakmai stáb magja is megvan. A vezetőedző az az Aczél Zoltán lett, aki az előző bajnokságban az ötödik helyre repítette a Merkantil Bank Ligában a Kozármislenyt.

A PMFC BEJELENTÉSE

Bemutatás

„Tapasztalt, játékos múltjából fakadóan pécsi kötődésű szakember veszi át a PMFC első csapatának irányítását.

Labdarúgóként már szerepelt Pécsett, most pedig vezetőedzőként érkezik a PMFC-hez Aczél Zoltán, akivel klubunk hosszú távú megállapodást kötött az első csapat irányítását illetően. Az 57 esztendős, pro licences edzői képesítéssel rendelkező budapesti tréner játékosként az Újpest, a Siófok, két ízben a PMFC, illetve a Vác NB I-es csapatait is erősítette, míg légiósként a dél-koreai Daewoo Royals, a svájci Lausanne-Sport, az osztrák SV Ried és TSV Hartberg színeiben szerepelt, valamint két alkalommal pályára lépett a válogatottban is.

Aczél Zoltán az aktív labdarúgás befejeztével az ezredfordulótól az FC Dabas együttesénél kezdte edzői karrierjét, utána öt esztendőn keresztül az Újpest utánpótlásában dolgozott. Ezt követően a Pest megyei Tura VSK-val bronzérmet és bajnoki címet is ünnepelhetett az NB III-ban. 2006-tól viszont már az NB I-es REAC-nál tevékenykedett. 2008 és 2010 között Erwin Koeman segítőjeként a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi edzője volt, majd pedig az ugyancsak élvonalban szereplő Siófok és a DVTK együtteseit irányította.

Később az NB II-es Szigetszentmiklósnál vállalt munkát a szakember, aki ezután az első osztályú Szombathelyi Haladás kispadját vette át, de dolgozott az NB III-as Dabas-Gyón FC-nél is. Aczél Zoltánt a 2021/22-es szezonban Kozármislenyben nevezték ki, ahol veretlenül megnyerte a harmadosztályú pontvadászatot. Megfordult a III. Kerületnél, majd visszatért a mislenyi kék-fehérekhez, amelyet legutóbb a Merkantil Bank Liga 5. helyéig repített. Örömmel jelentjük, be hogy a tapasztalt vezetőedző a jövőben a PMFC-t irányítja.

Reakció

– A PMFC vezetőedzőjeként dolgozni osztálytól függetlenül óriási rang. Korábbi pécsi játékos múltamból és kötődésemből adódóan is örömmel fogadtam el a klub felkérését. Eltökélt és bizakodó vagyok, még úgy is, hogy az első csapat másodosztályból való búcsúját követően kell építkeznünk.

Annyit ígérhetek, kollégáimmal és a labdarúgóinkkal közösen mindent megteszünk annak érdekében, hogy mihamarabb meginduljunk felfelé és a PMFC újra régi hírnevéhez méltóan szerepeljen

– nyilatkozta honlapunknak Aczél Zoltán.

Továbbiak

Újdonsült vezetőedzőnk munkáját Jásper Péter pályaedzőként, Sólyom Csaba kapusedzőként, Lutz András videóelemzőként, Veréb Viktor rehabilitációs edzőként, Tereki Péter masszőrként, Dávid Roland pedig technikai vezetőként segíti, ugyanakkor az is eldőlt, hogy távozik Czinkon Szabolcs asszisztens edző, míg Németh Zsoltra más szerepkör vár a klubon belül. Az első csapata szakmai stábjának véglegesítése mindazonáltal még folyamatban van, természetesen klubunk hivatalos felületein erről is tájékoztatjuk szurkolóinkat.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC