nb1.hu

Megszólalt DVTK edzője is az örök vitatémáról: jó-e, ha a kupacsapatok halasztják a bajnoki mérkőzéseiket?

Sokat változtatott szombati ellenfelük.

A magyar labdarúgásban hosszú ideje vitatéma, hogy helyes-e, ha a nemzetközi kupasorozatokban érdekelt csapataink elhalasztják a bajnoki mérkőzéseiket, amikor Európában képviselik Magyarországot. Az európai élklubokat azonban egyáltalán nem zavarja a „szerda-szombat ritmus”, hiszen úgy vélik, hogy a mérkőzés a legfontosabb és egyben a legjobb edzés is.

MECCSTERHELÉS

Hasonló véleményen van a DVTK vezetőedzője, Vladimir Radenkovics is, aki a klub honlapjának nyilatkozott erről. Szavai különösen érdekesek, mivel csapata szombaton a Fehérvár vendége lesz. A Vidi szerdán nemzetközi kupameccset játszott (szerencsére továbbjutott, mint a többi magyar csapat), ám a visszavágó után Pető Tamás vezetőedző jelezte, hogy örülne, ha több játékosuk lenne, hogy jobban bírják a kettős terhelést.

Radenkovics így tekint a szombati mérkőzés elé.

Továbbra is fenntartom az idénynyitó mérkőzés előtti véleményem, tapasztalatom szerint előnybe kerül az a csapat, amelyik jó ritmusú tétmérkőzéseket játszik már az idény elején. Egészen más minden nyomástól mentes felkészülési mérkőzést játszani, vagy a továbbjutásért, esetleg a bajnoki pontokért pályára lépni. Azonban záródik az olló, hiszen egy tétmérkőzéssel már mi is előrébb járunk az előző héthez képest.”

MIÓTA?

A következő kérdés az, hogy számít-e valamit, hogy Radenovics már fél éve irányítja a csapatát, míg Petőt csak a nyáron nevezték ki Fehérváron.

„A teljes felkészülési időszakot az új edzővel dolgozták végig. És ahogy szó esett róla, már három tétmérkőzést is játszottak, így nem hiszem, hogy ezen dől el a bajnoki pontok sorsa. Egy teljesen más jellegű mérkőzés vár ránk, mint a Paks ellen, hiszen a Fehérvár eltérő felfogásban játszik.”

VÁLTOZÁSOK

A két csapat az előző bajnokság utolsó fordulójában döntetlent játszott Fehérvárott. A DVTK vezetőedzője szerint abból a mérkőzésből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni.

„A nyári szünetben sok mindent megváltoztatott az új stáb, például a három belső védős rendszerről négy védősre álltak át, és egészen másként építik fel a támadásaikat is. A középpályán egészen más stílusú labdarúgók szerepelnek, és idén jobban bíznak a fiatalokban is, többen kapnak játéklehetőséget. Tobias Christensen jelenti az állandóságot, aki a csapat egyik legfontosabb láncszeme. A siker érdekében meg kell találnunk a válaszunkat a Fehérvár új típusú játékára. A saját játékunkat szeretnénk játszani, és a hazai döntetlen után idegenben is szeretnénk megszerezni az első pontot, pontokat.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC