nb1.hu

Megszólalt az Újpest edzője Katona és Csongvai esetleges távozásáról, Kondás szomorkodott

Hornyák a felcsútiak hozzáállását emelte ki, Moniz szerint a ZTE-nek tanulnia kell.

Vasárnap két meccset rendeztek az NB I-ben. A Puskás Akadémia Gruber góljával győzte le a Zalaegerszeget. Az Újpest nagyon fontos meccsen múlta felül a Vasast, a találkozó egyetlen találatát Csoboth Kevin szerezte. Cikkünkben összeszedtük az edzői értékeléseket.

Puskás Akadémia-ZTE 1-0

Hornyák Zsolt: “Nagyon örülök az eredménynek. Ezúttal az eredmény fontosabb volt, mint a mutatott játék. Nagyon nehéz, küzdelmes meccs volt. Egy magasan védekező csapattal találkoztunk ma. A vendégek faultokkal próbálták megállítani a kontráinkat a felezővonal környékén. Ez nem panaszkodás, ez csak a tény. A végén mi voltunk a szerencsésebbek és a pontosabbak. Nagyon boldog fiúkat láttam az öltözőben a győzelem után. A fiúk hozzáállását szeretném megköszönni. A játékunkból hiányoltam az átmeneteket.”

Ricardo Moniz: “Gratulálok a Puskásnak, nagyon szoros mérkőzés volt két olyan csapat között, akik támadni akartak. 4-3-3-ban álltunk fel, a szélső védőinknek viszont ritkán játszottuk ki a labdát, ami hiba volt. Főként a pálya közepén zajlott a játék, ikszes mérkőzés volt és ilyenkor apró részletek döntenek. Mim megindulásánál mi is közel álltunk a gólszerzéshez, de végül, egy szélen elveszített párharc után Gruber be tudta lőni a helyzetét. A játékosaimnak a mérkőzés után azt mondtam, hogy emeljék fel a fejüket, tovább kell dolgoznunk azért, hogy ezek az apró részletek mellénk álljanak. Nagyon fiatal csapatunk van, tanulnunk kell az ilyen mérkőzésekből.”

Vasas-Újpest 0-1

Kondás Elemér: „Két félidőre osztanám a meccset. Az elsőben az Újpest jobb volt, a másodikban a bekapott gól után nekünk állt a mérkőzés. Megvoltak a helyzeteink, egyszer az üres kapu fölé lőttük a labdát. A szélekről bejött labdák is működtek. Egy kicsit pontatlanok voltunk, ezért nem tudtunk pontot szerezni ezen a találkozón.”

Milos Kruscsics: „Mindkét csapatnak rendkívül fontos volt ez a találkozó. A győzelem ellenére még mindig nagyon közel állunk egymáshoz a tabellán. Mivel ennyire kiélezett a helyzet, minden ilyen meccsnek nagy a tétje. Ez a három pont nagyon sokat jelent nekünk, hiszen egy közvetlen rivális ellen gyűjtöttük be. Nem volt könnyű ezt a győzelmet megszerezni, mert három nappal ezelőtt egy 120 percig tartó kupameccset játszottunk. Nagyon kevés idő volt a regenerációra. Hálás vagyok a csapatomnak, hogy megmutatta, milyen tartása van. A második félidő közepéig mezőnyfölényben játszottunk, jóval többet volt nálunk a labda. A mezőnyfölény mellett jött egy extra villanás, ami Csoboth Kevin lábában volt. A meccs utolsó tíz percében nagyon szerencsések voltunk. Ekkor a Vasas rohamozott, mi pedig defenzíven játszottunk. A Puskás Akadémia elleni kupameccsen megérdemeltük volna a továbbjutást, ma kompenzált minket a sors. A mai modern futballban a játékosok távozása már természetes, ehhez alkalmazkodni kell. A jelenlegi keret lassan kialakulóban van, a támadósorba érkezhet még játékos, zajlanak a tárgyalások. Lehet, hogy ezzel nem ér véget az átigazolási időszak nekünk. Egyik oldalról boldog vagyok, hogy Csongvai Áront és Katona Mátyást megvásárolják, hiszen ez azt mutatja, hogy jó munkát végeztünk velük. Amíg a klubnak nincs állásfoglalása az esetről, én sem szeretném kommentálni. A mai modern futballban természetes, hogy adjuk-vesszük a játékosokat.”

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC