nb1.hu

Megnyílt a Ferencváros El-menetelését bemutató kiállítás

Elsőként Kubatov Gábor, Sztanyiszlav Csercseszov és Dibusz Dénes tekintette meg. 

A Ferencváros labdarúgócsapatának otthonában, a Groupama Arénában szerdán megnyílt az együttes legutóbbi Európa-liga menetelését bemutató időszaki kiállítás.

    

„Ez a kiállítás azoknak az embereknek szól, akik úgy kezdik minden gondolatukat, hogy úgyse fog menni, és az elmúlt tíz év sportba fektetett energiája felesleges volt” – mondta Kubatov Gábor, az FTC elnöke. „A győzelmünkben benne van a csodálatos hazánk, a fantasztikus fővárosunk, Budapest, az összes zseniális stadionunk, a válogatott és a Fradi szereplése is. Azoknak szeretném ajánlani ezt a kiállítást, akiknek talán ideje lenne megváltoztatniuk a véleményüket. Az ebből szerzett önbizalom látszik most a magyar futballban, amikor azt mondjuk, meg akarjuk és meg is tudjuk csinálni.”

 

Kubatov Gábor megemlékezett az El-menetelés egyik nagy pillanatáról: a csoportkörben, az első hazai mérkőzésen a török Trabzonspor ellen – amelynek a költségvetése négyszerese a magyar bajnokénak és még néhány nappal a sorozat előtt is hétmillió euróért vásárolt futballistákat – Eldar Civicet a 16. percben kiállították, mégis nyert a Ferencváros 3-2-re.

 

 

„Egy harcban nem a kutya mérete fontos, hanem a harc mérete a kutyában, ez a Ferencváros” – jellemezte egy idézettel Kubatov Gábor a csapatot.

 

Tobak Csaba, a Fradi Múzeum vezetője elmondta, a 2014-es nyitás óta ez a tizedik időszaki tárlat, amelyet most elsőként Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző és a válogatott kapusa, Dibusz Dénes tekintett meg.

Az „EL-HŐSÖK” elnevezésű, október elejéig megtekinthető kiállításon a kupamenetelés legemlékezetesebb pillanatig lehet újra átélni képek, idézetek és számos ereklye segítségével. A tárlat bővelkedik a mérkőzéseken használt mezekben, cipőkben, valamint a riválisoktól vagy az európai szövetségtől kapott emléktárgyakban.

 

A Ferencváros a nyolcaddöntőig jutott a második számú európai kupasorozatban, magyar csapatként 19 év után volt újra érdekelt tavasszal, a klub történetében pedig 48 évet kellett erre várni. A zöld-fehérek a csoportkörben a török és a szerb bajnokot, a Trabzonsport és a Crvena zvezdát, valamint a francia bronzérmes Monacót maguk mögé utasítva végeztek az élen és jutottak közvetlenül a legjobb 16 közé, ahol a német Bundesligában szereplő Bayer Leverkusennel szemben búcsúztak.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC