nb1.hu

Meglepetés: legnagyobb riválisa tavalyi rajtját sikerült lemásolnia a Kisvárdának

Feczkó Tamás nagyon sportszerű volt.

A Merkantil Bank Liga rajtja előtt a szakma és a közvélemény a Kisvárdát a Vasassal együtt a feljutás egyik legnagyobb esélyesének kiáltotta ki. Feczkó Tamás csapata kezdésként 3-1-re kapott ki az angyalföldiektől. A második fordulóban viszont még fájdalmasabb élményben volt részük a várdaiaknak.

MEGLEPETÉS

A Kisvárda vasárnap a Budafokot fogadta, amely csapat az előző bajnokságban Dajka László vezetőedző kinevezése után stabilizálta helyét a másodosztályban. A BMTE az első fordulóban hazai pályán játszott egy fordulatos, 3-3-as döntetlent a Honvéddal.

Vasárnap azonban 2-1-re nyert Kisvárdán, így a Feczkó-csapat két vereséggel indította az NB II-t. Ez váratlan eredmény, mivel előzetesen legalább három pont megszerzése volt a papírforma két fordulót követően. Úgy gondolták, hogy a hazai meccsüket feltehetően megnyerik a várdaiak. A várt és remélt győzelem azonban elmaradt.

Rögtön NB I-es üzenetet küldött a Vasas és a Kisvárda az NB II-nek, félig kiutált volt a mezőny legjobbja

REAKCIÓ

Feczkó Tamás vezetőedző sportszerűen értékelt az újabb vereség utáni sajtótájékoztatón a szon.hu jelentése szerint..

Megérdemelten nyerte meg a mérkőzést a Budafok. Mindent megtettek annak érdekében, hogy pontokkal távozzanak a Rétközből. Nagyon jól kezdtük a találkozót, az ellenfelünk az első húsz percben szinte át sem jött a térfelünkre, aztán egy megpattanó lövés visszavetette a csapatot, majd a saját bedobásunk után kaptunk egy teljes mértékben elkerülhető gólt. Hiába voltunk jobbak a második félidőben, az kevésnek bizonyult, hogy csak a hajrában álltunk igazán lábra, így fájó vereséget szenvedtünk.”

A Kisvárda legutóbb 2018-ban kezdett két vereséggel bajnokságot. Akkor négy vereséggel zárták a szériát, igaz, az a sorozat az NB I-ben történt, újoncként.

MINT A VASAS

A várdaiak teljesítménye eddig megegyezik a Vasas előző NB II-es bajnokságban bemutatott rajtjával. A piros-kékek akkor hazai pályán előbb a Budafoktól kaptak ki, majd a következő fordulóban Szegeden. Azaz az első két meccsen a megszerezhető hat pontból egyet sem szereztek meg.

A Vasas a bajnokság végén két ponttal lemaradva zárt a harmadik helyen, a második, már feljutó helyen végző ETO mögött.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC