nb1.hu

Meglátogatja a mumusa a legesélyesebbet, Ugrai kimondta a lényeget

Újabb forduló következik a Merkantil Bank Ligában.

A második forduló mérkőzéseivel folytatódik tovább a Merkantil Bank Liga. Az első hely megszerzésére legesélyesebbnek tartott Vasas az egyik legnagyobb mumusát fogadja. Az NB I-be való feljutásra esélyes csapatok közül a Kisvárda otthon, a Szeged idegenben bizonyíthat, míg a Gyirmót és a Mezőkövesd egymás ellen mérkőzik meg.

ANGYALFÖLDÖN

Az első fordulóban már sor került a bajnokság egyik legnagyobb szakmai rangadójára: a Vasas 3-1-re győzte le a Kisvárdát. A piros-kékek sikerében nagy szerepet játszott a két frissen igazolt visszatérő, Iyinbor Patrick és Könyves Norbert. A Vasas most a Kazincbarcikát fogadja, ami papíron folytathatja menetelését, köszönhetően a pályaválasztói jog felcserélésének.

Az angyalföldiek azonban hibát követnének el, ha alábecsülnék a barcikaiakat. Emlékezetes, hogy a legutóbbi bajnokságban a Vasas két ponttal maradt le a második helyen feljutó ETO mögött. Ebben szerepet játszott, hogy a Kazincbarcika ellen hazai pályán 2-2-t, idegenben 1-1-et játszottak, azaz az ellenük betervezett hat pontból csak kettőt szereztek meg, négyet elbuktak.

KISVÁRDÁN

A második legerősebbnek tartott Kisvárda hazai pályán fogadja a Honvéd ellen fordulatos meccsen 3-3-at játszó Budafokot. Feczkó Tamás, a várdaiak vezetőedzője a következőket nyilatkozta a klub honlapjának a mérkőzés felvezetéseként:

Jó eredménnyel kezdte az idényt a Budafok, de legyen bárki is az ellenfél, számunkra csak a győzelem elfogadható az első hazai mérkőzésen. A szurkolóinkat mindenképpen sikerrel szeretnénk megörvendeztetni, és persze van mit javítanunk a Vasas elleni mérkőzést követően. Igyekeztünk kijavítani az akkor elkövetett hibákat, más stílusban is kell futballoznunk, mint a nyitányon.”

GYIRMÓTON

A forduló rangadójára Gyirmóton kerül sor, ahol a hazaiak a nyáron remekül igazoltak, és Soroksáron győztek 2-1-re úgy, hogy a hazaiak szerezték meg a vezetést. Ugrai Roland, az új érkezők egyike, remek szabadrúgásgóllal és jó játékkal segítette csapatát a győzelemhez.

Ugrai elmondta, hogy élvezni szeretné a focit, mert a soroksári meccset megelőzően két évvel ezelőtt volt az utolsó olyan meccse, amikor kezdőcsapat tagja volt. Őszintén bevallotta, hogy ez az időszak megviselte, de határozottan kijelentette, hogy elsődleges számára az, hogy a csapata sikeres legyen.

Ugrai az előző bajnokságban a vasárnapi ellenfél játékosa volt, és kijelentette, hogy olyan, mintha ott sem lett volna, mivel semmilyen szerepet nem töltött be a Kövesdnél. Emiatt a mérkőzés számára ugyanolyan lesz, mint a többi. „Nyernünk kell!” – jelentette ki zárszóként.

MISLENYBEN, KISPESTEN

A Szeged az első fordulóban egy nagyon jó meccsen kapott ki a Tatabánya vendégeként 3-2-re, ami különösen fájó a szegedieknek, mert 2-0-ra vezettek. Most a Kozármisleny ellen javíthatnak, de ismét idegenben kell pályára lépniük. A nyáron érkezett vezetőedző, Michael Boris így tekint a mérkőzés elé:

Az első mérkőzéshez hasonlóan azt várom a fiúktól, hogy sokat támadjanak és előrefelé védekezzenek. Úgy kell működnie a játékunknak, ahogy Tatabányán az első hatvan percben. Minden szituációban agresszív, harapós hozzáállásra lesz szükségünk. Az összes játékosunktól ezt a hozzáállást várom, nemcsak a kezdőktől, hanem a cseréktől is. Védekezésben és támadásban egyaránt. Ha két gólt szerzel idegenben, azzal nyerned kell!”

A Tatabánya a 115. születésnapját ünneplő Kispest vendége lesz. A találkozón, akárcsak a Honvéd összes mérkőzésén, emelkedett lesz az atmoszféra. A klub vezetői és fanatikusai is ünneplésre készülnek, és a legszebb ünnep a győzelem lenne. A jó hangulathoz hozzájárul majd, hogy a tatabányai ultrák szervezett körülmények között, kiemelt létszámban készülnek a meccsre.

NB II 2. FORDULÓ, VASÁRNAP

17.30: Szentlőrinc–Soroksár SC
BVSC-Zugló–Aqvital FC Csákvár
19.00: Kisvárda Master Good–Budafoki MTE
Budapest Honvéd–Opus Tigáz Tatabánya
HR-Rent Kozármisleny–Szeged-Csanád Grosics Akadémia
Békéscsaba 1912 Előre–FC Ajka
Gyirmót FC Győr–Mezőkövesd Zsóry FC
Vasas FC–Kolorcity Kazincbarcika SC

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC