nb1.hu

Még nincs kész a stadion, a feljutó magyar csapat itt fog játszani

A komáromi nők is klubtörténelmet írtak.

A Komáromi FC története során először jutott fel a szlovák élvonalba. Radványi Miklós együttese két fordulóval a bajnokság vége előtt megszerezte a bajnoki címet.

Jövőre a DAC mellett újabb magyar csapatnak szurkolhatunk a szlovák élvonalban

A komáromi futballklub több képviselőjét is megszólította az ujszo.com. Baráth György, a klub elnöke elárulta, hogy az új stadion elkészülésééig hol lép majd pályára a csapat.

„Szereplésünk mindenkit meglepett, engem is. A komáromi régió futballklubjai és Dél-Komárom sokat segítettek nekünk a bajnokikra való felkészülés során, amiért nagyon hálásak vagyunk. Dicséretet érdemelnek a fiúk, akiket a szorgalom, a kiváló állóképesség, a rendkívüli akarat és alázat jellemzett. Közben 80 éves lettem, ami a legnagyobb ajándék, és a Niké Ligába jutás életem legnagyobb élménye.”

A stadionépítés előre nem látható okokból kisebb csúszásba került, de a kivitelezők szerint év végéig befejeződik az építkezés. Az első élvonalbeli, hazai mérkőzéseinket Aranyosmaróton fogjuk játszani.

Az aranyosmaróti csapat a 2023/24-es szezont a szlovák élvonal utolsó helyén zárta és a következő idényt a másodosztályban kezdi. A KFC vezetőedzője, Radványi Miklós elmondása szerint a magyar bajnokságból is igazolna játékosokat.

„Életem legnagyobb sikerének érzem a feljutást. Örülök annak, hogy három évre bizalmat kaptam a klubvezetéstől, mert a siker nem születik gyorsan, csak sok-sok munkával. Már maga az a tény, hogy ilyen siker a klub létezése óta még nem történt, nagy életélmény. Kevesen gondolták, hogy ez akkor történik meg, amikor egyetlen mérkőzést sem játszik a KFC Komáromban.”

Az élvonalban sokkal gyorsabb a játék, és a fiatal játékosaink mentalitásának is erősödni kell még. Tervezünk erősíteni is, Szlovákiában, Magyarországon és Csehországban is vannak kiszemeltjeink.

Saláta Kornél, a vezetőedző jelenlegi asszisztense 2020 telén a Szombathelyi Haladástól igazolt Komáromba és három és fél évig volt a csapat védője.

„Először játékosként akartam segíteni a KFC-nek, két évadban ez jól sikerült, negyedikek és bronzérmesek lettünk akkor. Most a csapat felért a csúcsra, az élvonalban fog szerepelni. Nagyon örülök, és köszönöm a klubvezetésnek a bizalmat.”

A Komáromi FC csapatkapitánya, Martin Šimko 2019-ben érkezett a csapathoz a DAC-tól. A 26 éves védő 30 mérkőzésen 9 gólt szerzett az idény során.

„Amióta Komáromban vagyok, fokozatosan javult a KFC játéka. Kialakult egy motiváló, családi szintű csapatszellem, amit nemcsak a munkában és a játékban találunk meg, hanem azon kívül is. Nagyon jó érzés, és a pályán növeli önbizalmunkat. Ezt a felfogást akarjuk kamatoztatni az élvonalban is.”

A női futballcsapat is klubtörténelmet írt Komáromban, hiszen szintén feljutottak a szlovák élvonalba.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC