nb1.hu

Még mindig nem gyógyult be a Fehér Miklós halála okozta seb

Méltóképpen emlékeztek meg az emlékéről.

Vasárnap rendezték Győrben a Fehér Miklós Emlékgálát, ahol – szinte telt ház előtt – az elmúlt 25 év legjobb hazai labdarúgói léptek pályára. A Kisalföld a helyszínen készített tudósításából szemezgettünk.

AKIK OTT VOLTAK

Felsorolni mindenkit nehéz lenne, de csak hogy néhány kiválóságot említsünk, ott volt például a 108-szoros válogatott kapus Király Gábor, a szintén sokszoros válogatott Lipcsei Péter, vagy Lisztes Krisztián, Juhász Roland, Tököli Attila, Csertői Aurél és Huszti Szabolcs is.

A győri társak közül Stark Péter, Bíró Béla, Hajszán Gyula, Bajzát Péter, Ferenczi István, Hámori Ferenc, Erős Gábor, Herczeg Miklós, Böjte Attila, Priskin Tamás, Korsós György, Miriuta László, Lazar Stanisic, Catalin Azoitei, Kenesei Krisztián, Ördög József, Weitner Ádám, Somogyi József, Puglits Gábor, s olyan korábbi élvonalbeli futballisták, mint Váczi Zoltán, Bárányos Zsolt, Véber György vagy éppen Waltner Róbert.

De láthatták a nézők a csapatokat edzőként irányító Détári Lajost, Szabó Ottót, Hlagyvik Gábort és Urbán Flóriánt is. Valószínű, több ezer válogatottság lépett parkettre, de a nézők között is akadt neves személyiség: az olimpia bajnok Keglovich László, a sérüléssel bajlódó Illés Béla vagy a győriekhez kötődő edző, Tornyi Barnabás is a lelátóról (a kezdésre már alig akadt ülőhely) figyelhette, ahogy dr. Dézsi Csaba András polgármester és Miklós édesapja megnyitja a gálát.

A LEGSZEBB GÓLOK

Aztán ahogy Miki videón levetített legszebb találatainál, a meccseken is – négy csapat, Fehér Miklós Barátai, a Magyar Válogatott, az ETO Öregfiúk és az NB I All Stars gárdája csapott össze. gyakran felcsendült a taps, bizonyítva, hogy nem volt véletlen a sok válogatottság és a rengeteg élvonalbeli szereplés.

Bár a szervezők többször is elmondták, ezúttal az eredmény nem számít, a parádés megoldások, gólok mellett láthatóan minden csapat győzni akart. Ez a válogatottnak jött össze legtöbbször, Husztiék mind a három mérkőzésüket megnyerték. Az ETO Öregfiúk egy-egy győzelemmel, döntetlennel és vereséggel, míg az NB I-esek egy sikerrel, Miki Barátai pedig egy döntetlennel zártak.

A LEGJOBB BARÁT

„Nagyon szép, hogy ennyien eljöttek, a foci és Miki még mindig sokakat megmozgat. Még mindig nem gyógyult be a seb bennem, amit a halála okozott. Ez nem is fog, csak meg kell tanulnunk együtt élni vele” – mondta befejezésként Miki gyerekkori barátja és csapattársa, Stark Péter.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC