nb1.hu

Mátyus edzőként még veretlen a Fradi ellen

A válogatott korábbi védője a Ferencváros ellen debütál a Kisvárda padján.

Mátyus János ismét élvonalbeli csapatot irányít, ráadásul a Ferencváros ellen kezdi a bajnoki mérkőzések sorát. A Kisvárda vezetőedzője a Magyar Kupában 5-0-ra diadalmaskodott a Pilis otthonában, de az igazi kihívások most jönnek.

„Menet közben érkeztünk, ami azt jelenti, hogy a csapat előző időszaka nem volt sikeres, viszont nagyszerű közel három héten vagyunk túl. Elég sok gondunk van a betegségek, sérülések miatt, ettől függetlenül önbizalommal felvértezve lépünk majd pályára, abszolút nem feltett kezekkel, és mindenképpen ponttal szeretnénk távozni.”

A 48 éves szakember utoljára több mint nyolc évvel ezelőtt a Nyíregyháza vezetőedzőjeként gól nélküli döntetlent játszott a Fradival, fél évvel korábban pedig a Pápa kispadján 1-0-ás győzelemnek örülhetett. A 34-szeres magyar válogatott védő, edzőként először érkezik az Üllői útra.

„Azok a mérkőzések nagyon jól sikerültek, persze abban reménykedem, hogy a sor most is folytatódik. A magyar csapatok közül kettő áll igazán közel hozzám, a Honvéd mellett a Fradi, de ez csak az én, igazán zárójeles kis dolgom. A csapatnak kell jól szerepelnie!”

A zöld-fehérek korábbi játékosa a helyszínen nézte végig az FTC mindkét kupameccsét (a Nagyecsed és a Csukaricski ellen) és a rengeteg sérült játékos ellenére a Kisvárda próbálja a saját játékát játszani, a bajnokságban szintén debütáló Sztankovics csapata ellen.

„A bajnokcsapatról van szó, amely ismétlem, nagyszerű formát mutat. Az új edzővel picikét mást játszanak, nyilvánvalóan, hiszen minden szakember behozza a saját filozófiáját a klub életébe. Olyan variációs lehetőségei vannak az ellenfélnek, amely megnehezíti belőlük a felkészülést, azért rájuk is készülünk, de leginkább a saját játékunkkal foglalkozunk, és ez most nem a közhely.”

Az OTP Bank Liga hetedik fordulójának zárómérkőzése, a Ferencvárosi TC – Kisvárda FC találkozó 17:30-kor kezdődik.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC