nb1.hu

Marco Rossi segítője a Honvédnál: 22-szeres magyar válogatottat igazoltak a kispestiek

A válogatottnál is folytatja a munkát.

Az NB1.hu már június 22-én beszámolt arról, hogy Laczkó Zsolt lehet a Honvéd második csapatának új vezetőedzője.

Honvéd: Rossi egyik segítője érkezhet, a francia sztár is csapatot kaphat

Az értesülés igaznak bizonyult, a játékosként 22-szeres magyar válogatott, jelenleg a válogatottnál Marco Rossi munkáját segítő szakember érkezését bejelentették a kispestiek.

Laczkó 2017-ben – épp Rossi irányítása alatt – lett bajnok a Honvéddal, úgyhogy most visszatér a klubhoz.

„Nagyon sikeres évben voltam a Honvéd játékosa. Amikor idekerültem, Marco Rossi vezetésével bajnok lett a csapat, ami egy fantasztikus időszak volt, nagyon jó volt átélni. Rengeteg néző járt a meccseinkre, elképesztő szeretetet kaptunk a szurkolóinktól, nagyon jó csapatunk volt, ezért pozitív emlékekkel gondolok a klubra. A Honvédra mindig az egyik legnagyobb magyar klubként, egy tradicionális, patinás egyesületként tekintettem, örömmel térek vissza Puskás Ferenc klubjához” – mondta a honvedfc.hu-nak.

A cél, hogy minél több játékost adjon a második csapat az első csapat számára.

„Az, hogy a fiatal játékost fejleszteni kell, nem lesz új, mert eddig is ebben dolgoztam. Ez most párosul azzal, hogy növekszik a követelmény a játékosok felé, mivel ahogy említetted, ez már felnőttfutball. A fejlesztés mellett nagyon fontos, hogy itt már győzelemért kell játszani, amit nap mint nap tanulni kell, akár az edzéseken, akár a meccseken. Ezért párhuzamosan kell figyelni az eredmény fontosságára és a játékosok fejlesztésére. Fiatalokról van szó, akik még nem kész futballisták, bár hozzáteszem, egy játékos sosem kész, mindig lehet fejlődni, ebben a korban viszont nyilván még több lehetőségük és idejük van rá. Az esetleges fiatalkori hibákon, berögződéseken is dolgozunk majd, biztos, hogy gyorsan tanulnak a srácok, ezért magasak a követelmények velünk, edzőkkel szemben is. A célunk az, hogy minél több akadémistának legyen lehetősége felkerülni az első csapathoz, hogy ott minél több és jobb Honvéd-nevelés szerepelhessen.”

A 37 éves edző a válogatottnál is folytatja a munkát, és ebből kamatoztatni is tud a Honvéd számára.

„A kettőt nem lehet összehasonlítani, hiszen ott a felnőttválogatottról, topjátékosokról van szó, de nagyon sokat lehet kamatoztatni az élményekből. Marco Rossitól, a játékosoktól, a szakmai stábtól is sokat tanultam az elmúlt három évben, biztosan tudok meríteni abból és olyan elemeket is beletenni a munkába, amelyekre a mi játékosainknak is szükségük van. Szóba került már, hogy miként készülnek a válogatott játékosok, beszélgetünk a profizmusról, mert nemcsak a futballról, a pályán kívüli életről is beszélünk, próbálom ezt is átadni nekik.”

Laczkó mellett Kovács Gábor asszisztensedzőként, Likár Marcell erőnléti edzőként dolgozik a csapatnál, mellettük Pintér Bence lesz a videóelemző, Noskó Tamás a masszőr, Kasper-Szabados Eszter a fizioterapeuta és Sánta Attila a technikai vezető.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC