nb1.hu

Marco Rossi elárulta, elvállalná-e egy klub irányítását a magyar válogatott mellett

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi a tuttomercatoweb.com-nak adott exkluzív interjújában a közelgő Európa-bajnokságról, a Nemzetek Ligájáról, az olasz bajnokságban szereplő légiósokról és egy esetleges klubedzőség lehetőségéről beszélt.

A magyar mestert elsőként az Eb-selejtező sikerességéről kérdezték.

„Nem mivoltunk favoritok, hanem Szerbia, de amellett, hogy a szerencse is velünk volt, a vártnál is jobban teljesítettünk ellenük. Egyik ellenfél sem volt könnyű, de meccsről meccsre egyre jobban játszottunk és váltunk egy csapattá. Szerintem ez magyar válogatott legnagyobb erőssége. A rutinosabb játékosok nem állítják magukat piedesztálra, hanem együtt küzdenek a közös célt eléréséért.”

Az év magyar edzőjének választott Marco Rossi szerint az Eb-n a csoportból való továbbjutás a fő cél, ami nem lesz könnyű feladat. A magyar mester a franciákat tartja a torna esélyesének, de Anglia, Portugália és a Nagelsmann kezei alatt újraformálódó Németország is odaérhet a dobogó tetejére. Nem beszélve az olaszokról, akik bármikor képesek meglepetést okozni.

Néhány hete sorsolták ki a magyar nemzeti csapat Nemzetek Ligája csoportellenfeleit.

Minden meccs végzetes következményekkel járhat, és megkérdőjelezhet mindent, amit eddig elértünk. A Nemzetek Ligájában igen nehéz csoportba kerültünk. Németország mintha őrangyalként kísérne minket, Hollandiának pedig nagyon erős kerete van. Talán Bosznia-Hercegovina tűnik a leggyengébb ellenfélnek, de őket sem szabad félvállról venni. Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy bárkit is lebecsüljünk.

Marco Rossi a Serie B két magyar légiósáról is beszélt: Balogh Botond remek szezont fut a Parmával, Nagy Ádám pedig az 59 éves szakember tanácsára váltott klubot télen, hogy több játéklehetőséghez jusson. Rossit már több klub megkereste, de egyik ajánlat sem a szülőhazájából érkezett.

„Voltak ajánlataim a Bundesligából és a Premier League-ből, de még sosem kerestek Olaszországból. A válogatott mellett nem kizárt, hogy elvállalnám egy klub irányítását is párhuzamosan, de ehhez mindkét fél beleegyezése kellene. Most azt mondanám, hogy nem látok erre esélyt, jelenleg az foglalkoztat, hogy kitöltsem a 2025 decemberéig szóló szerződésemet.”

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC