nb1.hu

Magyarország-Szerbia: a szerb csapatkapitány elmondta, melyik válogatott volt a jobb

Nem köntörfalazott a rutinos futballista.

A magyar válogatott szombaton legyőzte Szerbiát, ezzel hatalmas lépést tett a 2024-es Európa-bajnokság felé. A találkozón a mieink szerezték meg a vezetést Varga Barnabás góljával a 20. percben, aztán a szerbek a 33. minutumban egalizáltak. Nem állt sokáig 1-1 az eredményjelzőn, hiszen Sallai Roland bombagólt lőtt a 34. percben, később kiderült, hogy ezzel be is állította a végeredményt. A 2-1-es vereséget követően Dusan Tadics arról beszélt, hogy szerinte nem a jobb csapat nyert.

„Sokkal meggyőzőbb teljesítményt nyújtottunk, győznünk kellett volna. Rengeteg helyzetünk volt a szünet után, mégsem tudtunk ezekből profitálni. Nem így kellett volna ennek a meccsnek alakulnia. Most két döntő vár ránk, amelyeket meg akarunk nyerni. Kedden egyszerű lesz a képlet: két vállra kell fektetnünk Montenegrót. A három ponthoz jobb játékra lesz szükség, és az ellenfél kapuja előtt higgadtabb döntéseket kell hozni” – összegzett a szerbek csapatkapitánya a mozzartsport.com-nak.

A szerbek hat meccs után tíz ponttal rendelkeznek a selejtezős csoportban, ezzel jelenleg a második helyen állnak a tabellán. Dragan Sztojkovics legénységére még két találkozó vár a kvalifikáció végéig a kvintettben: október 17-én Montenegrót, november 19-én pedig Bulgáriát látja vendégül.

A csoport állása:
1. MAGYARORSZÁG 5 4 1 – 9-2 13 pont
2. Szerbia 6 3 1 2 10-6 10
3. Montenegró 5 2 2 1 5-5 8
5. Litvánia 6 1 2 3 6-10 5
4. Bulgária 6 – 2 4 3-10 2

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC