nb1.hu

Magyarország-Észtország: Marco Rossi és a kezdőcsapat – reakciók

Lesz helye a kísérletezésnek, de egyértelmű a cél.

 

A magyar válogatott csütörtök este Észtország ellen játszik felkészülési mérkőzést a Puskás Arénában.

 

Szerdán mindkét szövetségi kapitány megtartotta a sajtótájékoztatóját.

 

„Számomra hatalmas büszkeség, hogy 50. alkalommal ülhetek a magyar válogatott kispadján – idézi az mlsz.hu Marco Rossit– Biztosan erős érzelmeket élek majd át, de a gyakorlatban ugyanúgy készülök, mint máskor, ugyanolyan fontos az előttünk álló két mérkőzés, mint bármelyik másik eddigi vagy ezután következő meccs. Amíg én leszek a magyar szövetségi kapitány, arra törekszem, hogy mérkőzésről mérkőzésre versenyképesek legyünk, mert tiszteljük a magyar válogatott hagyományait, tiszteljük a címeres mezt. Az észtek ellen már a bolgárokra készülünk, mert nagyon szeretnénk jól rajtolni a selejtező sorozatban. Az észtek ellen gyakorlatban is kipróbálhatok néhány elképzelést, de arra is figyelek, hogy ne terheljek túl senkit a hétfői mérkőzés előtt. A kitűnő közösség kiemelten fontos! Szerencsére sikerült olyan környezetet kialakítani, amibe a játékosok örömmel jönnek, úgymond hazaérkeznek a válogatottba. Ez a srácok hozzáállásának köszönhető, az akaratuknak, a partnerségüknek.

A magyar válogatott nem pusztán összeválogatott játékosok halmaza, hanem egy összeszokott csapat, és nekünk így is kell gondolkodnunk. A korábban már megtanult automatizmusok értékesek, ezért is fontos a folyamatosság, csak kényszerűségből szabad változtatni egyszerre több helyen. Vannak elgondolásaim, mit szeretnék kipróbálni az észtek ellen. Az edzésen a játékosok jól reagáltak, partnerek voltak ebben, így bízom benne, hogy a pályán is működni fognak az elképzeléseink. Az észtek ellen még van helye a kísérletezésnek, de a hétfői mérkőzésen már biztosra kell mennünk, nincs helye a próbálkozásoknak. Csütörtökön az észtek ellen azzal a kezdőcsapattal lépünk pályára, amely a legközelebb van a bolgárok elleni elképzelésemhez” – mondta a szövetségi kapitány.

„3-4-3-as felállást várunk az osztrákoktól és a magyaroktól is, így ez jó lehetőség a felkészülésre. Láthattuk tavaly, milyen erős Marco Rossi csapata, a Nemzetek Ligája legerősebb csoportjában remekelt. A legjobb formánkat kell hoznunk ellene, de szeretnénk kísérletezni is, játékidőt biztosítani többeknek, mert legközelebb csak októberben lesz tét nélküli meccsünk” – fogalmazott Thomas Häberli, az észtek kapitánya.

A találkozó csütörtökön 19.30-kor kezdődik.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC