nb1.hu

Magyar sportvezetővel robbantana a BL-győztes futballklub

Magyar-holland Eb-döntő? "Nagyon jó lenne!"

Georgi Attila FIFA-licences játékosügynök az NB1.hu tudósítójához hasonlóan Eindhovenbe repült pénteken, de nem (csak) azért, mert a szombati Magyarország-Svájc Európa-bajnoki csoportmérkőzés helyszíne, Köln könnyen megközelíthető a holland városból.

Gyakran utazom Hollandiába, hiszen Amszterdamban, az Ajax stadionja mellett van a menedzserirodánk székhelye

– mondta az eindhoveni repülőtéren honlapunknak a Sports Entertainment Group (SEG) holland ügynökség magyarországi képviselője. Georgi Attila már jó ideje annál a SEG-nél dolgozik, amely korábban Robin van Persie, Memphis Depay, vagy az edzők közül Pep Guadiola és Erik Ten Haag ügyeit is képviselte.

De a cég most is megannyi nagynevű játékost képvisel, például a dán Rasmus Höjlundot (Manchester United), vagy az egyaránt holland válogatott Donyell Malent (Dortmund) és Cody Gakpót (Liverpool).

Az Ajax visszatérne a legjobbak közé

A menedzseriroda társalapítója Alex Kroes, aki korábban az Ajax vezérigazgatójaként dolgozott, jelenleg az amszterdamiak technikai igazgatójaként igyekszik újra a legjobbak közé vezetni az egykori BL-győztes klubot. A piros-fehérek a nagyon gyenge idénykezdet után végül az ötödik helyen végeztek.

A 49 éves sportvezetőt jól ismeri Georgi Attila, most is azért utazott elsősorban Hollandiába, hogy találkozzon Kroesszal, akiről megosztott egy itthon talán kevésbé ismert érdekességet.

Alex Kroes Georgi Attila Ajax
Georgi Attila és Alex Kroes Ajax-mezben

„Alexnak az édesapja holland, az édesanyja magyar. Sok időt töltenek minden évben a balatoni nyaralójukban, így mondhatjuk, hogy komoly magyar kötődése van az Ajaxnak” – fogalmazott a játékosügynök, aki hamarosan tárgyalni fog a sportvezetővel. A téma? „A barátságunk és a futball” – mondta Georgi, hozzátéve, hogy már legalább 16 éve ismerik egymást Kroesszal.

„Ő is dolgozik az Ajax keretének a kialakításán, nemrég hozott új edzőt (Francesco Farioli) a csapathoz, és egyértelmű célja, hogy visszategye az Ajaxot arra a polcra, ahová való. Az elmúlt években ugyanis nem úgy teljesített a klub, ahogyan azt a szurkolói elvárták volna” – nyilatkozta a magyar menedzser.

Felmerül a kérdés, esélyt jelenthet-e a magyar labdarúgóknak, hogy egy félig magyar sportvezető dönt Amszterdamban az átigazolásokról?

Természetesen, ha feltűnik egy olyan kaliberű játékos, aki érdekes lehet az Ajax számára, akkor a magyarság egy kis előnyt is jelenthet akár.

Jelenleg Kovács Bendegúz is Amszterdamban játszik, az U17-eseket erősítő magyar csatár 11 mérkőzésen négy gólt szerzett és egy gólpasszt is kiosztott.

Schön Szabolcs útjait is egyengette

Megjegyzésünkre, hogy a 2021-es Eb-n részt vett Schön Szabolcs is játszott az Ajax utánpótláscsapataiban, Georgi Attila meglepő ténnyel reagált. „Amikor Szabi Amszterdamban futballozott, Kroes a szárnyai alá vette, nála lakott, amolyan nevelőszülői státuszban egyengette az útjait.”

Amelynek sajnos – persze, még nem véglegesen – nem lett befutott légióskarrier a vége, hiszen Schön jelenleg a Fehérvár FC-ben futballozik, igaz, nem volt távol attól, hogy Marco Rossi Eb-keretébe kerüljön, hiszen jól ment neki a játék bal oldali szárnyvédőként Székesfehérváron.

Schön Szabolcs a legutóbbi Eb-n ott volt, idén végül nem került be Rossi keretébe

A játékosügynök az Eb-mérkőzésekre a korábbi Hertha-másodedző Bódog Tamás mainzi házából közelíti majd meg, ahol Dárdai Pál berlini legenda, nemrég leköszönt vezetőedző is vendégeskedik.

„A szurkolóink beénekelnek minden lövést a kapuba”

Georgi Attila álma természetesen egy magyar-holland Eb-döntőben csúcsosodna ki. „Nagyon jó lenne!” – vágja rá a menedzser, de mindketten tudjuk, hogy erre nincs túl sok esély, és nem annyira a hollandok miatt.

Persze, a magyarokban is benne van egy jó szereplés lehetősége. „Szerintem nagy esélyünk van arra, hogy továbbjussunk a csoportból. Az utolsó felkészülési meccsek azért annyira nem tetszettek, de előtte magabiztosak voltunk. Jól néztünk ki, szerintem Rossi gatyába rázza a srácokat, és továbbmegyünk a nyolcaddöntőbe.”

Kérdésünkre, hogy az Izrael elleni, debreceni 3-0-s magyar győzelemmel zárult mérkőzés sem tetszett-e neki, a menedzser így válaszolt.

A végeredmény tetszett, de az izraeli válogatott teljesen más csapattal állt fel, mint az Izland elleni selejtezőjén. Így számítottam arra, hogy ezek alapján elverjük őket

– jegyezte meg Georgi, majd rátért a magyar esélyekre.

„Szerintem egy Svájc elleni döntetlennel kezdünk, megverjük a skótokat, a németek ellen necces pontot szerezni, de így is tovább tudunk majd menni. Utána pedig bármi lehet, a szurkolóink beénekelnek minden lövést a kapuba, amit kell.”

A hollandok szerinte most nagyon jól néznek ki. „Láttam az utolsó két felkészülési meccsüket, Izlandot és Kanadát is 4-0-ra győzték le, nagyon magabiztosak voltak. Klasszikus támadó futballt játszanak, komoly minőségi játékosaik vannak. Én a hollandokat a legjobb négy közé várom” – adta le a tippjét Hollandiáról Georgi Attila.

Schön Szabolcs kiszakítaná a gólzsákot, és top 5-ben végezne a Vidivel

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC