nb1.hu

Magyar Kupa: lesz NB II-es csapat a legjobb négy között

Borult a papírforma a Budafok-Kisvárda meccsen.

Budafok-Kisvárda 2-0

A MECCS FŐSZEREPLŐI: BEKE PÉTER ÉS NÁNDORI BOTOND

Mindkét budafoki játékos gólt szerzett, emellett egy-egy gólpassz is szerepel a nevük mellett.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A KORAI GÓL

Viszonylag hamar megszerezte a vezetést a hazai csapat, ez a gól pedig döntően befolyásolta a folytatást.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

10. p.: Az alapvonal közeléből, balról Beke tette középre a labdát, amelyet végül Nándori az ötös környékéről a jobb alsóba lőtt. 1-0!

45. p.: Fordult a kocka, ezúttal Nándori adott be balról, az akciót a berobbanó Beke jobbal lőtte kapura nagyjából négy méterről, a várdai kapus nem tudott védeni, a labda végül a jobb alsóban pihent meg. 2-0!

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

A Kisvárda a hétvégén a Kecskemétet fogadja a bajnokságban, míg a Budafok az NB II-ben a dorogiakat látja vendégül.

JEGYZŐKÖNYV:

BUDAFOKI MTE–KISVÁRDA MASTER GOOD 2–0 (2–0)
Budafok, 700 néző. Vezette: Zimmermann Márió (Márkus Tamás, Berényi Ákos)
BUDAFOK: Gundel-Takács – Horgosi, Jagodics M., Fótyik – Bíró M. (Margitics, a szünetben), Soltész I., Adorján, Kalmár O. (Bakti, 80.) – Németh Márió (Horváth O., 62.) – Beke II Péter (Györgyi, 80.), Nándori (Sós M., 66.). Vezetőedző: Mátyus János
KISVÁRDA: Petkovics – Kovacic, Vranjanin, Hej (Camaj, a szünetben) – Melnyik, Lucas – Vida K. (Mesanovic, szünetben), Navrátil (Karabeljov, a szünetben), Alic (Leoni, 63.) – Szpaszics (Ilievszki, 68.), Makowski. Vezetőedző: Török László
Gólszerző: Nándori (10.), Beke II Péter (45.)

Az MTI beszámolója:

Egyedüli másodosztályú csapatként a Budafok bejutott a legjobb négy közé a labdarúgó MOL Magyar Kupában: az NB II-es gárda szerdán hazai pályán a Kisvárdát győzte le 2-0-ra.

A Budafok ezzel beállította története legjobb szereplését a sorozatban, a 2016/17-es idényben a Ferencvárossal szemben búcsúzott az elődöntőben.

A másodosztályú együttes kezdte jobban az összecsapást, kisvárdai hibát kihasználva gyorsan vezetést szerzett. Mátyus János csapata magabiztosan őrizte egygólos előnyét, ráadásul a legjobbkor, pont a szünet előtt meg is duplázta.

A fordulást követően sem változott a játék képe, az első komolyabb vendéghelyzetre a 76. percig kellett várni. A hajrában még Mátyus borzolta kicsit a vendégek idegeit az oldalvonal mellett azzal, hogy elengedte lába között a kiguruló labdát, de kis kakaskodás után folytatódott a játék, a Budafok pedig magabiztosan jutott a legjobb négy közé.

A Budafok vezetősége a mérkőzés előtt úgy döntött, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közbenjárásával a találkozó teljes bevételét a Szíriát megrázó tragikus földrengés károsultjainak adományozza.

Edzői értékelések:

Mátyus János: „A csapat nagyon megérdemelte, mert az első pillanattól úgy álltunk hozzá, ahogyan egy ilyen mérkőzéshez hozzá kell állni. De ez még kevés lett volna, hiszen emellett olyan taktikai feszes játékkal, fegyelmezett védekezéssel futballoztunk, ami megalapozta, hogy ne kapjunk gólt. Nyilván, keveset volt nálunk a labda, de amikor nálunk volt, azt kihasználtuk, próbáltunk minél többet veszélyeztetni. Két nagyon szép gólt szereztünk, és bár játékban be kell vallanunk, hogy a Kisvárda jobb nálunk, összességében nem érdemtelenül nyertünk. Boldog és büszke lehet most egész Budafok!”

Török László: „Nagyon fásultan, enerváltan kezdtük az első félidőt, talán az 57. percben volt a futballhoz hasonlatos játékunk. A 77. percben volt az első lehetőségünk, ez mindent elmond a mai mérkőzésről. Sajnos azt kell mondanom, hogy ez a mai nap játékban szégyen volt.”

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC