nb1.hu

Magyar Kupa-döntő: ígéretet tett Mátyus János, nagy potenciált lát csapatában a ZTE edzője – reakciók

Történelmi tettre készülnek a csapatok. 

Szerda este egymásnak feszül a Puskás Ferenc Stadionban a Magyar Kupa két finalistája a Budafok és a Zalaegerszeg. A várakozás mindkét fél részéről óriási, hiszen korábban egyik csapat sem tudta elhódítani a trófeát. Igaz, a zalaiak 2010-ben közel voltak hozzá, de akkor a döntőben a DVSC ellen alulmaradtak. A mérkőzést megelőzően sajtótájékoztatót tartottak, ahol mindkét vezetőedző elmondta, mit vár a finálétól. 

 

Mátyus János (Budafok): Megtisztelő egy ilyen rangos esemény előtti sajtótájékoztatóján részt venni, amikor augusztusban, a bajnokság utolsó helyén átvettük a csapatot, fel sem merült bennem, hogy ez majd tavasszal esetleg megtörténhet. Most mégis itt vagyunk, edzettünk egyet ebben a csodálatos stadionban, holnap pedig életünk egyik legfontosabb mérkőzése vár ránk. Pontosan tudjuk, hogy a Zalaegerszeg a mérkőzés favoritja, de nem volt ez másként az előző két fordulóban, a Vasas és a Kisvárda ellen sem… Azt nem ígérhetem meg, hogy megnyerjük a trófeát, de a tőlünk megszokott harciasságot, szenvedélyt és maximális taktikai fegyelmet igen! A minap a budafoki főtéren megállított egy 90 éves szurkolóhölgy, megölelt és arra kért, hozzuk haza a kupát. Kemény embernek tartom magam, de bevallom férfiasan, elérzékenyültem és neki is megígértem, hogy mindent megteszünk az ügy érdekében. Budafokon van egy szlogen: »Kisváros a nagyvárosban«, ezt a fajta lokálpatriotizmust és szemlélet pedig mindig is a magaménak éreztem, bárhol is jártam az országban, vagy a világon. Nagyon büszke vagyok, arra amit eddig elértünk és bár roppantul tiszteljük az ellenfelünket, mindent megteszünk majd, hogy megnehezítsük a dolgát és mi ünnepelhessünk a lefújás után.”

 

Boér Gábor (ZTE): Megtiszteltetés, hogy itt lehetünk a döntőben. Teljes kerettel tudunk készülni, minden olyan dolgot át tudtunk beszélni a csapattal, amire szükség lehet holnap. Jól felkészített együttest vettem át, egy nagy potenciállal rendelkező együttes a Zete, tele olyan játékossal, akiknek nagyon fontos a holnapi mérkőzés és természetesen az NB I-es tagság megőrzése is. Ez a mérkőzés a városról, a klubról szól, szeretnénk hazavinni a serleget Zalaegerszegre. Döntő lehet, hogy melyik csapat tud mentálisan és játékban a másik fölé nőni. Biztos vagyok benne, hogy rengeteg Zete-szurkoló lesz a stadionban, és remélem, hogy örök emlék marad nekik és számunkra is a mérkőzés.” 

 

MAGYAR KUPA

DÖNTŐ

19.30: Budafoki MTE (NB II)–ZTE FC, Puskás Aréna

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC