nb1.hu

Magyar Kupa: Bognár György a játékvezetésre is kitért – reakciók

Kondás Elemér szerint a továbbjutásból önbizalmat meríthetnek.

Szerda este harmadik csapatként a Vasas jutott az elődöntőbe a Magyar Kupában. Kondás Elemér együttese eseménydús meccsen verte 3-2-re a Paksot. A találkozó után Bognár György a játékvezetésre is kitért, míg Kondás Elemér többek között Böde Dániel góljáról beszélt.

Bognár György: „Az eleje 0-2-ig katasztrófálisan lassú volt. Nagy hátrányba kerültünk, aztán a játék képe úgy alakult – beleértve a második félidőt is -, hogy megfordíthattuk volna a párharcot. A mérkőzés elején bizonyos pozíciókban a kelleténél mélyebben játszott pár játékosunk, távol voltunk egymástól, így nem tudtunk egymás mögé zárni. Hosszúak voltunk, nem tudtuk úgy kezdeni a találkozót, hogy a kapuja elé nyomjuk az ellenfelet. A második Vasas-gól után ébredtünk fel. A végén voltak lehetőségeink, de sajnos nem mentek be. Többen a játékvezetést okolják, ami jogos is a tizenegyes szituációknál, ugyanakkor mezőnyben mindkét oldalra egyformán tévedett. Minden meccsből lehet építkezni, ebből is, például mezőnyjátékban fejlődnünk kell. Látjuk a hibákat, miket kell a hétvégére kijavítanunk.”

Kondás Elemér: „Igazi kupamérkőzés volt a mai, kupahangulattal, érzelmekkel és gólokkal dús találkozó. Nagyon jól kezdtük a meccset, rúgtunk két szép gólt. Sajnos utána kaptunk is egyet, de aztán megint meg tudtuk toldani egy újabbal. Viszont jött Böde Dani, aki betalált, nagyon szép gólt rúgott. Onnantól kezdve viszont nagy nyomást helyezett ránk a hazai csapat. Egy jó ellenfél otthonában léptünk pályára, nekik rúgtunk három gólt, ez dicsérhető. Viszont a végén küzdenünk kellett, mert egyszerű játékot láttunk a hazaiaktól: rúgták fel a labdát és a jól fejelő játékosok próbálták betuszkolni azt a kapunkba. Amikor kellett, akkor mindenki jó helyen volt, tényleg a kapustól kezdve mindenki. Tovább tudtunk jutni, ami szerintem nagyon értékes minden szempontból. A játékosok önbizalmának is jót tesz, de az eredmény és a siker mindenkit érint!”

MOL MAGYAR KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
PAKSI FC–VASAS FC 2–3 (1–2)
Paks, 1312 néző. Vezette: Antal Péter (Bornemissza Norbert, Rózsa Dávid)
PAKS: Nagy G. – Szélpál N., Kádár T., Szabó J. – Kovács N. (Skribek, 54.), Papp K., Haraszti (Sajbán Máté, a szünetben), Windecker (Vas, 79.), Bőle (Osváth, 79.) – Hahn (Böde, 54.), Varga B. Vezetőedző: Bognár György
VASAS: Dombó – Hegedűs J., Otigba, Iyinbor (Litauszki, a szünetben) – Szivacski, Sztojka, Hinora, Urblík (Berecz Zs., a szünetben), Silye – Radó (Holender, a szünetben), Balogh N. (Novothny, 62.; Hidi P., 74.). Vezetőedző: Kondás Elemér
Gólszerző: Varga B. (19.), Böde (64.), ill. Silye (3.), Iyinbor (16.), Berecz (52. – 11-esből)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek