nb1.hu

Magára vállalta a felelősséget a Honvéd edzője, Aczélt üdvözíti a kispesti út

Csak örülni lehet annak, hogy végül nézők előtt tudták megrendezni vasárnap délután az NB II második fordulójában a Kispest-Kozármisleny (1-2) mérkőzést. A hétvégi viharok ugyanis alaposan megtépázták a Bozsik József Arénát, péntekről szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai szerint a környéken esett a legtöbb eső és volt a legbrutálisabb a vihar.

Fotó: Országos Meteorológiai Szolgálat

A klub 114. születésnapjára a stadionba tervezett ünnepség sajnos elmaradt (a meccs után a Lipták Grundban viszont találkozott a csapat és a szurkolótábora), de ettől még az egész mérkőzésen ismét élvonalbeli szinten szurkoltak a Kispest fanatikusai. Akik, a vereség ellenére, a lefújás után is éltették a kedvenceiket. A drukkerek hozzáállásáról, akik az első fordulóban elárasztották Csákvárt és 2-1-es győzelembe hajszolták bele a kedvenceiket, Pinezits Máté vezetőedző a következőket nyilatkozta a lefújás utáni sajtótájékoztatón:

Budapest Honvéd FC

„Ahogy az előző héten is mondtam, elképesztő a hangulat, amit teremtenek a szurkolóink. Itthon vezetsz egy nullra, fordít az ellenfél és a végén így is melletted vannak… Erre is céloztam, amikor arról beszéltem, hogy meg kell hálálnunk ezt a biztatást. Ne csak arról beszéljünk, hogy fantasztikus a hangulat és a csapat megy előre végig, hanem a játékot is több tartalommal kell megtöltenünk az eredményesség érdekében.“

A Honvéd hiába kapott ki, a lefújás után is hatalmas biztatásban voltak részesítve a játékosok és a szakmai stáb tagjai, ami nem meglepő, mert már a kezdés előtt az ultrák előtti kerítésre kifeszített drapéria is hirdette az „Örökre veled maradok!”, szlogent, ami az egyik legkedveltebb kispesti szurkolói rigmus talán legfontosabb sora.

1909foto.hu

Magáról a mérkőzésről a következőket nyilatkozta a vezetőedző:

„Azt kaptuk az ellenfelünktől, amire számítottunk tőlük és messzemenőkig le a kalappal előttük. Nagyon sajnálom és ezt az egész csapat nevében mondhatom, hogy ebben a hangulatban nem tudtunk nyerni, nem tudtuk győzelemmel meghálálni a szurkolók buzdítását. Ami a mérkőzést illeti, az zavar engem legjobban, hogy nem tudtunk annyira bátran és bevállalósan játszani, mint amire valójában képesek vagyunk. Ez fáj, és ezért kell sokkal bátrabban futballoznunk. És ez megvan bennünk, mert jó képességű játékosokról beszélünk. Fel kell vállalni azokat megoldásokat, amelyekre képesek vagyunk. Akár nulla nulla vagy egy nulla az állás, akár az első vagy tizennyolcadik bajnokinál járunk éppen. Szeretném hangsúlyozni: elsősorban enyém felelőség és magamban, magunkban keressük a hibát.“

Az előző bajnokságban végig az NB II-es tagságért harcoló Kozármisleny (végül az Iváncsa elleni osztályozókon sikerült biztosítania a bennmaradását) hatalmas bravúrt hajtott végre, ráadásul úgy, hogy 1-0-s hazai vezetésről fordított. Ami azért is volt fontos a mislenyieknek, mert a nyáron a kispadra visszatérő Aczél Zoltán vezetőedző irányításával ez volt az első győzelmük a bajnokságban, mivel az első fordulóban otthon kaptak ki a Tiszakécskétől 2-1-re.

Aczél így értékelt a lefújás után:

„Nagyon boldog vagyok, mert egyes periódusokban nagyon jól futballozott a csapatom. Úgy tűnik, a mi vesszőfutásunk a pontrúgások. A Tiszakécske ellen két rögzített szituáció után egy bedobásból és egy előre ívelt labdából kaptunk gólt, és most megint pontrúgásból. Az első 30 percben nem volt helyzete a Honvédnak, igaz nekünk sem, mezőnyjáték folyt. Jól lezártuk a területeket, nem tudtak helyzetbe kerülni. A kapott gól kicsit megfogott bennünket, de a második félidőt nagyon jól kezdtük, az egyenlítésünk megérdemelt volt. 2-1-nél háromszor zárhattuk volna le a mérkőzést, viszont a Honvéd a beíveléseivel, a pontrúgásaival és az 5 méterről kapu fölé lőtt helyzetével a végén kiegyenlíthetett volna. Nekünk ott volt szerencsénk, a Honvédnak pedig azzal, hogy 2-1-nél nem zártuk le a mérkőzést. A második félidei játékunk alapján megérdemeltnek érzem a győzelmünket! Gratulálok a játékosaimnak és gratulálok a Honvédnak is, hiszen az az út, amit ők járnak eléggé üdvözítő dolog számomra.”

A Kispest a következő körben az eddig veretlen Nyíregyháza vendége lesz, míg a Kozármisleny a két vereséggel rajtoló Haladást fogadja.

EMLÉKEZTETŐ
HONVÉD–KOZÁRMISLENY 1–2

Bozsik Aréna, 3709 néző

Honvéd:

Dúzs – Kovács N. (Lovric, 85.), Szabó A., Kálnoki-Kis, Benczenleitner – Bocskay (Haragos, 74.), Adorján (Simon B., 85.) – Átrok (Eördögh, 58.), Holman, Keresztes (Krajcsovics, 74.) – Kerezsi

Kozármisleny:

Lékai – Gajág, Kirchner (Nagy M., 80.), Beke, Bor (Rácz B., 58), Barkóczi, (Vajda, 58.) Nagy E. (Hegedűs M., 58.), Schuszter (Sági, 67.), Füredi, Kozics, Turi

Gólszerző:

Benczenleitner (31.), ill. Gajág (53.), Vajda (71.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC