nb1.hu

Lipcsei Péter már a meccs előtt elaltatta a Vasast

Nagyon kemény sorsolás vár az angyalföldiekre tavasszal.

Ezúttal is a Vasas hozta a megszokott formáját. Az angyalföldiek magabiztosan nyerték meg a hazai rangadóikat, de egy papíron gyengébb ellenfél ellen ismét botlottak. Ez a sok kis hiba összeadódhat, és végül nagy árat fizethetnek érte a piros-kékek.

A SZAVAK EREJE

A labdarúgás egyik legfontosabb eleme a kommunikáció. A megfelelő szavakkal a futballban is elérhető a nagyobb motiváció, vagy éppen az ellenfél altatása. Utóbbit érte el Lipcsei Péter, a Soroksár vezetőedzője a vasárnap.

Fotó: Vasas FC

Lipcsei a meccs előtt a Soroksár sajtóosztályának adott nyilatkozatában kijelentette, hogy a Vasas feljut az NB I-be. Ezt a mérkőzést közvetítő Vasas TV riportere meg is köszönte neki a vasárnapi közvetítésben. Lipcsei azonban rutinos róka. Tisztában van azzal, amit minden futballbarát tud, hogy a Vasas akkor szenved, amikor egyértelmű esélyese egy adott bajnokinak.

Ezért is mondhatta azt, amit mondott.

HOZZÁÁLLÁS

Desits Szilárd, a Vasas vezetőedzője többször is utalt már rá a mérkőzések utáni nyilatkozataiban, hogy néhány játékosa hozzáállásával baj van az ilyen jellegű meccseken. Ezért is volt ez téma a szakemberrel készített interjúnkban a múlt héten, az ETO hazai pályán történt 6-0-s kiütése után.

„Lehet, hogy csak rangadókon kellene pályára lépnetek az NB II-ben?

Ebben szenvedünk. Nem mindenki fogta fel a kiesésünk után, hogy mi vár ránk. A másodosztályú topcsapatok ellen tökéletes a koncentrációnk. Ahhoz viszont, hogy visszajussunk az élvonalba, a többi gárda ellen is eredményesnek kell lennünk.

Ehhez viszont ellenük is megfelelő hozzáállással kellene küzdenünk. Tilos pontokat veszítenünk. Úgy kellene belemennünk mindegyik mérkőzésünkbe, ahogyan tettük azt a győriek ellen. Büszke vagyok a játékosaimra!”

Vasas-ETO: nem véletlenül kerestek bombákat a meccs előtt a stadionban

SOROKSÁRON

Soroksáron a Vasas 1-1-et játszott, de úgy, hogy a hazaiak támadója, Lovrencsics Balázs a 90. percben egyenlített…

A lefújás után mindkét klub azt állította a Facebookon, hogy közelebb állt a győzelemhez. Ez azt jelenti, hogy valóban nyerhetett volna mindkét gárda, de a döntetlen az igazságos.

„Gratulálok a csapatnak. A második félidő alapján rászolgáltunk az egy pontra. Talán ekkor még a győzelem is benne volt a félidőben. Tudtuk, hogy nagyon jó csapat ellen találkozunk. Olyan csapat ellen, melyben nagyon jó képességű játékosok vannak. A Győr elleni, hat-nullás győzelme után érkezett hozzánk az ellenfelünk. Talán egy kicsit le is becsültek minket. Nekünk viszont az a legfontosabb, hogy vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. Szép góllal egyenlítettünk a végén. Mindig azt kérem a játékosaimtól, hogy ne legyenek kishitűek. El kell hinniük, hogy bennünk is eléggé sok van” – értékelt a meccs után Lipcsei a Soroksár TV-nek.

Egygólos hátrányban a hazaiaknak mindent fel kellett tenniük egy lapra, hogy fordítsanak vagy ikszre hozzák a meccset. Jobban kockáztattak, amivel egy kicsit megzavartak minket. Emiatt nem tudtuk azt a játékot nyújtani, amit az első félidőben. Viszont megvoltak azok a lehetőségeink, amelyekkel lezárhattuk volna a mérkőzést. A Soroksárnak is volt egy-két komoly lehetősége. Ha már nem tudtuk újabb góllal lezárni a meccset, akkor meg kellett volna védenünk az eredményt. Ilyen gólt nem kellett volna összeszednünk az utolsó pillanatokban. A múlt heti nagy győzelem akkor ért volna sokat, ha kihúzzuk egy-nullra és miénk az értékes három pont. Azt utolsó pillanatban megint kiénekelték a szánkból a sajtot és ez nem jó” – mondta Desits, szintén a Soroksár TV-nek.

A FOLYTATÁS

Lipcsei Péter csapata jelenleg a 11., az utolsó 2023-as fordulóban az utolsó előtti Ajkát fogadja. A harmadik Vasas a Kazincbarcikát legyőző, 8. Budafok vendége lesz.

Az igazság az, ha Vasas valóban feljutó akar lenni, akkor több botlás már nem fér bele a számára.

És nem csak azokon a meccseken, amelyeken esélyesebb.

Az angyalföldiek a hazai rangadóikon 3-0-ra verték meg a Kispestet és a Nyíregyházát, 6-0-ra az ETO-t…

Tavasszal viszont mindhárom említett csapatnak a vendégei lesznek…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC