nb1.hu

Leverkusen-FTC: fél lábbal a negyeddöntőben a németek, kilenc lövés két gól – reakciók

Elképzelhetetlennek tartják a német lapok, hogy ne a Bayer jusson tovább.

Mint ismert, a Ferencváros 2-0-ás vereséget szenvedett a német Bayer Leverkusen otthonában az EL-nyolcaddöntő 1. mérkőzésén. A német sajtó egyértelműen jó eredménynek könyvelte el az összecsapást és mint írják nehéz meccs lesz a visszavágó, de a Leverkusen már fél lábbal a negyeddöntőben érezheti magát. 

A német klub hivatalos oldalán közölte a lapok hírei.

 

A Rheinische Post: „A Bayer kilenc lövése elég volt két gólhoz” Ezzel a címmel jelent meg a lap. Majd leírták, hogy jó helyzetben várhatja a budapesti visszavágót a Leverkusen, hiszen magabiztos győzelmet aratott hazai pályán. Bár nem lesz könnyű a visszavágó, hasonló szervezett játékkal nem lehet gond a továbbjutás a negyeddöntőbe” – írta a lap.

 

 BILD: „A Demirbay & Tapsoba hagyta álmodni a Bayert: nagyon közel van az Európa Liga negyeddöntője.” Tapsoba teljesítményét, így jellemezte a bulvárlap: „Védekezésben szinte hibátlanul teljesített, de a hajrában szerzett fontos találata a párharcot is befolyásolhatja.  Demirbay teljesítménye a következő volt: „Új a dupla hatosban, erős teljesítménnyel rukkolt elő. Energikus lövésére, (gyengébbik lábával) nem számítok a magyar védők, ami alapjaiban határozza meg a mérkőzést. A BILD írt a magyar kapufáról is, amelyből szerencsésen jöttek ki a németek, de a lap szerint nagy csodának kell történnie, hogy a Xabi Alonso együttese ne jusson a legjobb nyolc közé.

 

JEGYZŐKÖNYV:

 

Európa-liga, nyolcaddöntő, első mérkőzés:

Bayer Leverkusen (német)-Ferencváros 2-0 (1-0)

Leverkusen, BayArena, 24 ezer néző, v.: Davide Massa (olasz)

gólszerzők

Demirbay (10.), Tapsoba (86.)

sárga lap

Demirbay (38.), Wirtz (76.), Kossounou (83.), illetve Marquinhos (45.), Zachariassen (49.), Botka (76.), Civic (93.)

Bayer Leverkusen

Hradecky – Kossounou, Tapsoba, Tah, Hincapie – Frimpong, Amiri, Demirbay – Diaby (Hlozek, 71.), Azmun (Adli, 60.), Wirtz (Schick, 89.)

Ferencváros

Dibusz – Botka (Wingo, 87.), Knoester, Abena, Civic – Vécsei, Esiti – Traoré (Frederiksen, 87.), Zachariassen, Marquinhos (Gojak, 78.) – R. Mmaee

 

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC