nb1.hu

Letaglózta a kupakiesés a büntetőt védő Újpest-kapust

"A bennmaradásunk nem fog veszélyben forogni" - nyilatkozta a csapatkapitány.

Banai Dávid akár az Újpest FC hőse is lehetett volna, hiszen a rendes játékidő hosszabbításában, 1-1-es állásnál kivédte Mezei Szabolcs büntetőjét. Csakhogy a 2×15 perces ráadásban a Paks Könyves Norbert remek találatával felülkerekedett a lila-fehéreken, akik így elbúcsúztak a Magyar Kupa küzdelmeitől.

A 29 éves csapatkapitány rendkívül csalódottan lépett oda az NB1.hu tudósítójához a mérkőzés után, és a máskor életvidám kapuvédő ezúttal a könnyeivel küszködve értékelte az összecsapást.

A kapus csak kereste a szavakat

„Százhúsz perc után nehéz most mit mondani. Hiszen, ha már eddig eljutottunk, szerettünk volna továbbjutni. Olyan játékosok is lehetőséget kaptak a kezdőben, akik eddig nem játszottak sokat, így ebből a szempontból örülhetünk” – próbált pozitívumot keresni a kupamérkőzésben Banai Dávid, aki jól védett, de a felforgatott csapattal kiálló, NB I-es éllovas Paks ellen ezúttal ez is kevés volt.

Az újpestiek fogadkoztak, hogy nem ütötte ki őket a Ferencváros elleni 0-5-ös vereség, a kupapárharc műsorfüzetében például Aboubakar Keita azt nyilatkozta: „Az öltözőben hatalmas az egység.”

Aboubakar Keita Újpest FC

Csütörtökön azonban újabb csapás érte a lila-fehéreket, Mészöly Géza vezetőedzőt ugyanis a Diósgyőr legyőzése utáni sajtótájékoztatón elhangzott mondata miatt 1+2 hónapra eltiltotta a Magyar Labdarúgó Szövetség.

„Ez nem okozott nehézséget, mert délelőtt már volt egy átmozgató edzés és egy taktikai értekezlet, ahol mindent megbeszéltünk, amit a mai napra meg kellett” – fogalmazott Banai, aki korábban még sohasem futballozott úgy, hogy a vezetőedző nem ül a kispadon.

„Ilyenben még nem volt részem”

„Ilyenben még nem volt részem, de szerintem nem kell máshogyan készülnünk, mert a vezetőedző a mérkőzés előtti napokban úgyis minden utasítást ki fog adni a teendőket illetően” – tette hozzá a csapatkapitány, aki ezek után rátért a szurkolókra.

Banai Böde Újpest Paks FC Forrás: facebook.com/paksifcofficialsite
Forrás: facebook.com/ujpestfootballclub

Akik néhol ugyan csípős bekiabálásokkal bosszantották a vendégtábort, ugyanakkor végig biztatták az újpesti kedvenceket. Banai mindenesetre örült a lelkesedésüknek.

Le a kalappal a szurkolók előtt, amiért eljöttek, és egy percig sem maradtak csöndben.

Az Újpest a tabellán mindössze tizedik, így még a bennmaradását sem biztosította be. Huszonkét kör után az Kisvárda előtt hét, míg a sereghajtó Mezőkövesddel szemben nyolc pont az előnyük a liláknak.

„Én száz százalékig biztos vagyok abban, hogy a bennmaradásunk nem fog veszélyben forogni” – jelentette ki zárásképp Banai Dávid.

Az Újpest vasárnap 19 órakor a Fehérvár FC-t fogadja az NB I 23. fordulójában.

A hosszabbításban jutott tovább a Paks a Mészölyt nélkülöző Újpest otthonában

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC