nb1.hu

Legyőzte a Ferencváros a mumusát és tapad Bognár Györgyékre

A Ferencváros 2-0-ra legyőzte vasárnap az NB I-ben a Kecskemétet, így egy pontra megközelítette a tabellán az egy meccsel többet játszó éllovas Paksot.

A két csapat előző öt egymás elleni találkozójából hármat a Kecskemét nyert, egy döntetlen mellett a Ferencváros pedig csak egyszer örülhetett. Ez most jóval simább volt zöld-fehér szempontból, mint az említett találkozók, hiszen már az elejétől kezdve magához ragadta a kezdeményezést Dejan Sztankovics együttese.

A 18. percben a sárga lapot begyűjtő Helmichet lecserélte Szabó István, nehogy kiállítás legyen a vége, ám szerkezetben nem tudott változtatni, a Ferencváros folyamatosan nyomott és helyzeteket alakított ki. Ez végül a lélektanilag legfontosabb pillanatban, a szünet előtt érett góllá: egy szöglet után Maiga megszerezte első találatát a csapat színeiben, hiszen a hálóba kotorta a labdát.

A második félidő elején Varga Bencének többször is védenie kellett, ám újfent nem bírta a nyomást a Kecskemét: egy perccel azután, hogy Horváth lesgólt szerzett (nem sokon múlott, hogy ne legyen szabályos a találat), Zachariassen fejezte be Pesics centerezését, beállítva ezzel a 2-0-s végeredményt.

A hajrában visszavett a Ferencváros, igaz, Zachariassen a 89. percben még egyszer eredményes lehetett volna, de kapu fölé lőtte a ziccert.

NB I, 23. forduló:

Ferencváros-Kecskemét 2-0

Ferencvárosi TC: Dibusz – Botka (Makreckis, 71.), Abena, Cissé, Civic (Ramírez, 71.) – Ben Romdhane (Abu Fani, 39.), Maiga, Loncar – Zachariassen, Varga Ba. (Pesic, 62.), Marquinhos (Kodro, 71.)

Kecskeméti TE: Varga Be. – Szabó A. (Nagy O., 71.), Belényesi, Katona L. – Szűcs, Vágó (Meszhi, 87.), Helmich (Banó-Szabó, 18.), Zeke – Zsótér (Májer, 87.), Horváth K., Lukács (Szendrei, 87.)

gólszerzők: Maiga (45+3.), Zachariassen (68.)

sárga lap: Ben Romdhane (27.), illetve Helmich (7.), Lukács (20.), Vágó (49.)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC