nb1.hu

Legnagyobb álma elérésében lehet segíteni a súlyosan beteg Honvéd-szurkolónak

A Foci éltet nevű közösség és Facebook-oldal célja, hogy az ALS-betegséggel küzdő Honvéd-szurkoló, Szalai Dezső eljuthasson az Európa-bajnokságra.

Csütörtökön megjelent egy poszt, amit ő maga diktált az oldalra. Íme:

„Szalai Dezső vagyok, és ezt a posztot nem írom, hanem diktálom. Azért diktálom, mert noha k.rvajó életem volt 49 évig, másfél éve ez megváltozott. ALS-t diagnosztizáltak nálam, ami rohadt egy betegség, mostanában sokat hallhattatok róla. Azt csinálja az emberrel, hogy az izmai elkezdenek nem működni, ami először a mozgást, aztán a légzést is igencsak megnehezíti.

Ez a helyzet, ebből próbálom kihozni a legtöbbet és lenne két kívánságom: a második, hogy meggyógyuljak, az első viszont az, hogy Gazdag Dani lőjön az EB-n egy olyan gólt a skótoknak, mint anno a felcsútiaknak és ezt láthassam élőben.

A második nem tudom kin múlik, de az elsőn ti is tudtok segíteni. Igen, ugyanis az van, hogy szeretnék ott lenni az EB-n és szurkolni a csapatnak. Ami viszont az én állapotomban nem olyan egyszerűen kivitelezhető, hiszen ágyhoz vagyok kötve, de ha Marco Rossi azzal a Honvéddal bajnok tudott lenni, akkor nekem nem mondhatja senki, hogy bármi lehetetlen. Meg akarom mutatni magamnak és a betegtársaimnak is, hogy ha kihívásokkal is, de nincs lehetetlen és élni kell az életet, amíg lehet. És ami engem éltet az a foci.

40 éve járok Honvéd meccsre, ami tudom, már-már beteges, sokkal inkább mint az ALS. 2016-ban 48 óra ébrenlét után Szalai Ádám betuszkolására ébredtem a bordeaux-i stadion lelátóján és az első focitúrám 1997-ben volt egy Barca-Real. A következő pedig remélem a németországi EB lesz.

És ahhoz, hogy ez összejöjjön, két dologgal tudtok segíteni. Az egyik, hogy megosztjátok a történetemet, hogy minél több emberhez eljusson, a másik pedig, hogy ha tehetitek, akkor hozzájárultok az utazásom költségeihez, ami sejthetitek, az én állapotomban kissé bonyolultabb szervezés, mint beülni a kisbuszba vagy felszállni a vonatra.

Hamarosan érkezik az alapítványom, minden infóval, de ha támogatni szeretnétek az utazásom, akkor addig is ide tudtok utalni:

11773487-00560999 Török Timea”

Tedd meg első befizetésed, vedd igénybe a 100%-os bónuszt, és fogadj a kedvenc csapatodra vagy sporteseményeidre! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC