nb1.hu

Leandro az FTC vezetőedzői pozíciójáról és a derbiről is beszélt

Dejan Sztankovics távozása után a Ferencváros az NB I zárófordulójában Leandro de Almeida irányításával 2-0-ra nyert az Újpest ellen. Az FTC 42 éves szakedzője a Nemzeti Sportnak adott interjújában a kezdetekről és a derbi előtti napokról is beszélt.

„Kisgyerekként Brazíliában arról álmodtam, futballista lesz belőlem, aztán amikor már profi voltam, arról ábrándoztam, hogy edző leszek. A munkát az FTC NB III-as csapatánál kezdtem, ami tökéletes terep volt az első lépések megtételéhez.”

Miután Sztankovics kivásárolta magát a szerződéséből, hogy az orosz Szpartak Moszkvához kerülhessen, a klub másodedzője, Leandro azonnal reflektorfénybe került.

Három napig alig aludtam. Váratlan helyzetbe csöppentem, járt az agyam, mit hogyan kellene csinálni az Újpest ellen. Mégiscsak óriási felelősség nyomta a vállamat, a Ferencvárost kellett irányítanom, méghozzá derbin! A harmadosztály után az NB I más kávéház, el sem tudom mondani, milyen jó érzés volt győzelemre vezetni a csapatot az Újpest ellen. De őszintén mondom, hosszú távon még nem állok készen a feladatra, vezetőedzőként a kellő tapasztalat, tudás még nincs a birtokomban.

A brazil származású, korábbi 16-szoros magyar válogatott szakember már várja az FTC következő vezetőedzőjét.

„Máté Csabától és Dejan Sztankovicstól is sokat tanultam. Apróbb trükköket, fortélyokat, ezeket mind elraktároztam magamban. Meglátjuk, ki érkezik a Ferencváros kispadjára, egy biztos, tőle is megpróbálok minél több mindent ellesni. Játékosként is ilyen voltam, figyeltem az edzéseken, akkoriban külön jegyzetfüzetem nem volt, de a fejemben elraktároztam sok mindent.”

Leandro elmondta, miért váltott büntetőrúgót a derbin

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC