nb1.hu

FTC-Újpest: sima ferencvárosi siker újpesti kapura lövés nélkül

Győzelemmel zárták az idényt a zöld-fehérek, vége a szezonnak.

A bajnok Ferencváros 2-0-ra legyőzte a vendég Újpestet az NB I 33. fordulójának, egyben a 2023/24-es szezonjának utolsó meccsén.

A ferencvárosi szurkolótábor a kivonuló játékosokat élőképpel fogadta, amely a klub történetének 35. bajnoki címének állított emléket: a kirajzolódó trófeában megjelent a 35-ös szám, illetve a „bajnokcsapat” felirat is olvasható volt. Kubatov Gábor klubelnök négy nyáron távozó játékost búcsúztatott el Henry Wingo, Samy Mmaee, Muhamed Besic és Lisztes Krisztián személyében.

A mérkőzés elejétől a zöld-fehérek futballoztak fölényben, amely eleinte meddőnek bizonyult. Az Újpest többnyire a védekezésre összpontosított, ritkán maradt ereje arra, hogy támadást vezessen. A játékrész derekától egyre veszélyesebbé vált a Ferencváros, amit a gólkirály Varga Barnabás keresztlécen csattanó fejese is jelzett. Marquinhos viszont 18 méterről kilőtte a bal felső sarkot, így a hazaiak egygólos előnnyel vonulhattak az öltözőbe.

A második játékrészt a népligeti drukkerek pirotechnikai bemutatója vezette fel, a játékosok dolgát pedig a szakadó eső tette nehezebbé. A folytatásban is egyértelműen a bajnokcsapat akarata érvényesült, ennek ellenére az újpesti kapusnak kevés dolga akadt, egy ízben pedig szerencséje volt, amikor Zachariassen a jobb kapufát találta el. A meddő ferencvárosi mezőnyfölény aztán góllá érett, mert a videobíró segítségével Huszti kezezéséért megítélt büntetőt a klubtól búcsúzó Lisztes a kapu bal oldalába lőtte. Az utolsó percekben a hazaiak még magabiztosabbá tehették volna a sikerüket, de minden lehetőséget elpuskáztak, így meg kellett elégedniük a kétgólos sikerrel ősi riválisuk ellen.

OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:

Ferencvárosi TC-Újpest FC 2-0 (1-0)

Groupama Aréna, 18 767 néző, v.: Erdős

gólszerzők: Marquinhos (38.), Lisztes (76., 11-esből)

sárga lap: Ben Romdhane (25.), Marquinhos (39.), illetve Ambrose (29.), Tajti (35.)

Ferencvárosi TC: Dibusz – Makreckis, Botka, Wingo, Ramírez – Ben Romdhane, Tóth A. (Besic, 82.) – Szevikjan (Traoré, 77.), Zachariassen (Abu Fani, 82.), Marquinhos (Lisztes, 61.) – Varga B. (Kodro, 77.)

Újpest FC: Molnár – Huszti (Kovács D., 82.), Keita, Koburi – Pauljevic, Tajti (Mucsányi, 89.), Radosevic, Tamás – Mörschel, Ambrose (Sasere, 65.), Csoboth

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC