nb1.hu

Kupagyőzelem után: Böde Dani is azt üzente, hogy maradj velünk, Jozsó bá!

Lehet, hogy az utolsó meccse lesz a mai a legendának.

A Paks történetében először emelhette magasba a Magyar Kupa trófeáját szerdán. A tolnaiak a bajnok Ferencvárost verték 2-0-ra hosszabbításban a döntőben. Ma a már kiesett Kisvárda ellen játszva biztosíthatják be a második helyet a bajnokságban. Pakson és a magyar futballban pedig az a kérdés foglalkoztat sokakat, hogy meddig folytatja még a kupagyőztes csapat legendás technikai vezetője.

AZ UTOLSÓ LOVAG

Karszt József nélkül a Paksi FC nem lenne az, ami. Az, hogy a csapat most először nyerte el a Magyar Kupát, az ő hosszú évek során szerzett tapasztalatának és hűségének is köszönhető. Bognár György vezetőedző, Szappanos Péter kapus, a népmesei hős Böde Dániel és a többi kiváló játékos (valamint a Haraszti Zsolt és a Balog Judit fémjelezte ügyvezetés) mellett Karszt József technikai vezető kimagasló munkája is hozzájárult ahhoz, hogy a Paks a legnagyobb költségvetésű csapatokat is legyőzve diadalmaskodott a sorozatban. Nem is beszélve arról, hogy a bajnokságban is az ezüstéremért küzdhet ma délután a Kisvárda ellen. Pedig a bajnokság elején csak a biztos bennmaradás volt a cél.

Fotó: Paksi FC

Karszt József több mint 700 bajnoki mérkőzésen szolgálta a Paksot (minden meccsel együtt bőven ezer fölötti a szám). nélküle egyetlen meccs (a 23 év alatt kétszer viszont nem tudott az adott találkozón ott lenni, betegség illetve az édesanyja elvesztése miatt), utazás, edzőtábor, edzés, vagy átigazolás sem ment volna zökkenőmentesen. Ő az utolsó lovagja annak a régi futballvezetői garnitúrának, akik még a való életben is szoros kapcsolatban voltak egymással. Ők azok, akik a legnehezebb időkben is kitartottak a magyar foci és klubjaik mellett. Mindig, mindenben segítették egymást, a megkötött sportbarátságokat a mai napig ápolják.

MEGÉRDEMELNÉ!

Karszt József szakmai és emberi értékei, valamint a klub iránti elkötelezettsége példamutató, és megérdemelné, hogy a stadion előtt szobrot állítsanak neki, a városban utcát nevezzenek el róla vagy díszpolgárrá avassák. Karszt József maradása nem csak a Paks, hanem az egész magyar labdarúgás érdeke. Reméljük, hogy a nyáron is ott lesz, amikor a csapat újabb sikerekre készül, és továbbra is segíti a Paksot a pályán és azon kívül is.

A mostani lehet a Paks legjobb szezonja. 2010/11-ben Kis Károly irányításával szintén második lett a Paks a bajnokságban. Akkor még a már megszüntetett, harmadik számú kupasorozat, a Ligakupa megnyerése is összejött.

Most már a zsebükben a Magyar Kupa-diadal, már csak az ezüstérem megszerzése van hátra.

A TÖBBIEK MARADNAK

Most, amikor Karszt József nyugdíjba vonulását fontolgatja, nehéz elképzelni a Paksi FC-t nélküle. Amikor a nyáron a csapat újra pályára lép, Bognár György, Böde Dániel és Éger László mellett Karszt József is ott kellene, hogy legyen, hiszen jelenléte, tudása és tapasztalata nélkülözhetetlen a csapat számára. Az, hogy mindhárman maradnak, erősíti azt az érzést, hogy Karszt József is a helyén kell, hogy maradjon.

Már csak azért is, mert amikor Karsztot a 700 bajnokija miatt a klub honlapja is felköszöntötte március 2-án, az egyik legjobb barát, Böde Dániel a következőket nyilatkozta,

Jozsó bá’-nak már régóta mondom, addig nem mehet nyugdíjba, míg én is futballozom, így egészen biztos, fog még párat gyűjtögetni ehhez a számhoz. Hihetetlen gyorsan elrepült ez a több mint húsz év, és a mai napig minden egyes mérkőzésünket megbeszéljük, sőt, nemcsak a mérkőzéseinket… Szinte apa-fia kapcsolat a miénk, ez a megfogalmazás pedig mindent elmond. További sok-sok egészséget kívánok számára!”

Márpedig Böde nemrég egy héttel meghosszabbította a szerződését…

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC