nb1.hu

Középpályást igazolt a Vasas – reakciók

Legutóbb a Puskás Akadémiában szerepelt.

Az NB1.hu korábban többször jelezte, hogy Urblík József a Vasasban folytathatja a karrierjét. A középpályás sorsa kedden eldőlt: az angyalföldi klub a hivatalos oldalán jelentette be Urblík érkezését.

Íme a Vasas közleménye:

„A Vasasban folytatja pályafutását a 26 éves Urblík József, aki legutóbb a Puskás Akadémia futballistája volt.

Urblík József szlovák születésű, de már magyar állampolgársággal is rendelkező 26 éves középpályás, aki a Puskás Akadémia együttesétől érkezett Angyalföldre. A 185 centiméter magas, leginkább középső középpályán bevethető kreatív játékos számára jól ismert közeg az NB I, de pályafutása során nemzetközi szinten is bizonyított, hiszen a labdarúgó korábban az U17-es és U21-es szlovák válogatottban szerepelt.

Alig volt 17 esztendős, amikor bemutatkozott a szlovák első osztályban. Csapata kiesését követően a második vonalban is a keret oszlopos tagjává vált, már az első évben 6 találatot és 12 gólpasszt könyvelhetett el. Sérülése és a klubjával való megállapodás hiányában a 2015-16-os szezonban kevés játékperchez jutott, mígnem 2016 nyarán a cseh elsőosztályú FC Jihlava igazolta le, ahol meghatározó játékosként 48 mérkőzésen szerepelt, 7 gólt szerzett és kiosztott 3 gólpasszt.

2018-ban Urblík József a Puskás Akadémia együttesénél írt alá, így az idei volt az ötödik Felcsúton megkezdett szezonja, melyek során csapatával egy bajnoki ezüstérmet és két harmadik helyet szerzett. A felcsútiaknál 99 tétmeccsen 7 gól és 5 gólpassz volt a termése. Kivételes rúgótechnikáját többször megvillantotta, bombagólt rúgott többek között a MOL Fehérvárnak és a Diósgyőrnek is.

Egyik legemlékezetesebb NB I-es találkozóját 2019-ben a Ferencváros ellen vívta, a 4-1-es siker során – csereként beállva – kétszer is bevette a zöld-fehérek kapuját.

Urblík József a Puskás Akadémiával február közepén bontott megállapodást, így klubunk 2 és fél éves szerződést kötött a játékossal, aki 2025.06.30-ig Angyalföldön folytathatja pályafutását.

Nagy Miklós, sportigazgató:

– Továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, hogy kizárólag magyar játékosokban gondolkodunk, ezért Urblík József szerződtetésével meg kellett várnunk, amíg felvidéki születésű magyarként megkapta az állampolgárságot. Nagyon örülök, hogy ez a mai napon megtörtént és végül minket választott. Erősödhet vele a középpályánk, mivel egy párharcerős, nagy munkabírású, ugyanakkor kreatív, jó rúgótechnikával rendelkező futballistáról van szó, akitől többek között azt várjuk, hogy a középpályáról megfelelő támogatást nyújtson a támadójátékunkhoz is.

Urblík József, a Vasas frissen igazolt játékosa:

– Nagyon izgatott vagyok, hiszen rendkívül sokáig tartott a magyar állampolgárság megszerzése, és már vártam, hogy csatlakozhassak a csapathoz. Örülök, hogy rendeződött a papírmunka és végre itt vagyok, most már csak a futballra koncentrálok. Bízom benne, hogy tudok segíteni a csapatnak, mivel középpályás vagyok ezért támadásban és védekezésben is szeretnék hozzátenni a csapat játékához. NB I-es csapattól érkeztem, így ismerem a közeget és a klubot is, tudom milyen jó játékosok alkotják ezt az együttest. Az elmúlt időben – mióta szóba került az Angyalföldre igazolásom – kiemelt figyelemmel követtem a Vasast. Egyértelműen nem oda való ez a klub, ahol jelenleg a tabellán áll. Nagyon bízom benne, hogy együttes erővel a héten elmozdul a csapat az utolsó helyről, és megindulunk felfelé a tabellán.”

A Vasas jelenleg az utolsó helyen áll a tabellán. Kondás Elemér legénysége a hétvégén a Kisvárdát fogadja.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC