nb1.hu

Körözték a Mezőkövesd volt sportigazgatóját, 7 érkező, 20 távozó a csapatnál

Óriási változások az NB I-ből kieső klubnál.

Zajlik az élet Mezőkövesden.

Az NB I-től búcsúzó klub korábbi sportigazgatóját, a tíz év után nemrégiben távozó Tóth Lászlót ittas vezetés miatt körözték (a profilja a police.hu-n még a cikk megírásának pillanatában is elérhető), ám a csakfoci.hu-nak elárulta: már kifizette a büntetését.

Ez még egy régebbi történet. Egy születésnapi buli után korán reggel útra kellett indulnom Kállai Zalán ügyében egy Covid-teszt miatt, Miskolcról Kazincbarcikára. Későn fejeződött be a hajnali rendezvény, reggel pedig nem számoltam azzal, hogy a szonda még 0,26-os értéket fog mutatni… a 0,25-ös érték még csak szabálysértés lett volna, én pont egy picivel többet fújtam. Ezt követően volt egy jogi procedúra, fellebbeztem a bíróságon az ítélet ellen, majd miután visszakaptam a jogosítványomat, már nem is nagyon kísértem figyelemmel a történéseket. Ekkor kétszer is a bőcsi lakcímemre kaptam a pénzbüntetésről szóló csekket ajánlott levelek formájában, ezeket pedig nem tudtam átvenni, mivel Miskolcon van a tartózkodási helyem, ott élek. Ezt persze a rendőrség átvettnek nyilvánította, és miután nem volt tudomásom a levelekről, körözést rendeltek el. A tegnapi nappal viszont kifizetésre került ez a büntetés, ha kell meg is mutatom bárkinek a befizetési bizonylatot. A körözésnek vége” – mondta a sportvezető, aki várja az ajánlatokat a kluboktól.

Mindeközben alakul a felkészülést hétfőn elkezdő Kövesd kerete az NB II-re.

Bejelentették a támadóként és középpályásként is bevethető Harsányi István, valamint a saját nevelésű védő, Csirmaz István érkezését – előbbi a PMFC-től érkezik, utóbbi a DVTK-tól.

Tóth Mihály vezetőedző elárulta: jelentősen átalakul a csapat, a mintegy 20 távozó mellé 7 játékos érkezése már biztos.

Hét aláírt szerződésünk van új játékosokkal, ezen a héten folyamatosan lesznek bejelentések. Nem szerettünk volna kapkodni és jogi dolgok is közrejátszottak abban, hogy a játékosokat még nem jelentettük be. A tavalyi keretből nem maradtak sokan, mintegy 20 játékos távozott a csapattól, de úgy gondolom, hogy a héten is születnek majd olyan megállapodások, melyek jelenleg még folyamatban vannak. Én azt gondolom, hogyha szerződtetjük azokat a játékosokat, akiket a szakmai stáb egyeztetett az elnökséggel, akkor szerintem egy ütőképes csapatot tudunk majd összerakni. Az elnök úrnak volt egy ajánlása ezzel kapcsolatban, 21+3 kapus, de úgy gondolom, hogy az egy kicsit szűkebb keret a kelleténél, véleményem szerint a három kapussal együtt 26-27 fővel számolhatunk. Mezőkövesdi játékosokat is szerződtettünk a keretbe, olyanokkal is szeretnénk megállapodást kötni, aki korábban játszott már itt. Azt gondolom, a szurkolók is látják azt, hogy próbáljuk a kötődést még jobban kialakítani a csapaton belül is és reményeim szerint ez majd az eredményben is meg fog mutatkozni” – mondta, hozzátéve: keresnek még játékosokat.

„Azt gondolom, hogy belső védő mellett még védekező pozícióba, 6-os és 8-as középpályás pozíciókba kellenek játékosok. Folyamatosan figyeljük a történéseket az átigazolási piacon, de azt gondolom, hogy jó helyzetben vagyunk, mert ha a héten szerződtetjük azt a két-három játékost, akikkel tárgyalásban állunk, akkor elmondhatjuk, hogy már 10 játékost igazoltunk. Úgy gondolom, hogy utána már csak kozmetikázni kell a kereten, hogy megfelelőek legyünk a rajtra. A keret még korántsem teljes, ugyanis vannak olyan játékosok, akik a pihenőjüket töltik, mert később fejezték be a bajnokságot, illetve ezen a héten és lehet, hogy még a jövő héten is próbajátékosok érkeznek, viszont a második héttől kb. 90%-os állapotban lesz a játékoskeret.”

A távozók közül egyébként a svéd csatár, Lucas Hedlund érkezését már bejelentette az új klubja: a játékos a svéd élvonalban 5. helyen álló GAIS-nál folytatja.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC