nb1.hu

Korábbi magyar szövetségi kapitány lett a BVSC edzője

A zuglói klub korábbi játékosa ül le a kispadra.

Csábi József lett a BVSC-Zugló NB II-es labdarúgócsapatának vezetőedzője – közölték a klub honlapján. Az 57 éves szakember szeretné, ha stabilan a középmezőnyben szerepelne klubunk a másodosztályban.

Szekeres Tamás távozása után Kincses Ádám vezetőedző és Kisteleki István sportigazgató irányításával harcolta ki újoncként a bennmaradást a Merkantil Bank Ligában a BVSC. A következő idényt a zuglói klub egykori játékosának irányításával kezdi meg.

Csábi József játékosként 1994 és 1996 között a BVSC legsikeresebb időszakában (bajnoki- és MK-ezüstérem) már megfordult a Szőnyi úton. 2000-ben egy rövidebb időre még visszatért játékosként, majd a zuglói csapatnál kezdett el edzőként az utánpótlásban dolgozni.

Játékosként 10-szer öltötte magára a nemzeti mezt, a Honvéddal háromszor volt magyar bajnok, és egy alkalommal Magyar Kupa-győztes. Csábi 2013-ban szövetségi kapitányként, Andorra ellen egy meccs erejéig a magyar válogatott kispadjára is leült. Az 57 éves szakember legutóbb a szintén másodosztályú Kazincbarcika csapatánál dolgozott, ahonnan az előző idény végén távozott.

„A következő szezonban lesz egy 12 csapatos első- és egy 16 csapatos másodosztály, ami egy nagyon szűk kör. Rengeteg együttes megirigyelhetné, hogy legalább az NB II-ben szerepeljen. A következő szezonban ez egyértelműen az alapvető célkitűzés, hogy itt is maradjunk, de azért jó lenne egyet lépni előre. Korábban Kazincbarcikán is azt mondtam, hogy „lépjünk ki a kiscsapat árnyékából”. Jó lenne egy stabil középcsapattá válni. Ez lenne tulajdonképpen a szakmai cél.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC