nb1.hu

Korábbi csapattársa fedte fel a Szoboszlai-mágia titkát

A 22 éves futballista is kiemelte a magyar válogatott csapatkapitányának hozzáállását.

A Veszprém vármegyei hírportálnak adott interjújában Szabó Kornél, az NB III. északnyugati csoportjának 2. helyén álló VSC Veszprém labdarúgója Szoboszlai Dominikról mesélt. A 22 éves játékos két éven keresztül volt klubtársa a magyar válogatott csapatkapitányának a Főnix-Gold FC akadémiáján.

Szabó Kornél először a válogatott Montenegró elleni győzelmét értékelte.

„Szerintem Dominik nélkül nem lett volna meg a csoport első helye, de vasárnap Dibusz Dénes is kiemelkedőt nyújtott a kapuban, illetve a csapat és a stáb minden egyes tagja hozzátette a magáét a nagyszerű eredményhez.”

Szoboszlai vasárnapi megmozdulásai, például az első gól előtti cselsorozata nem volt ismeretlen Szabónak.

„Rengeteget gyakorolta, sokszor voltam szemtanúja az egyéni és a csapatedzéseken. Gyakran előfordult, hogy kettesben edzettünk Dominikkel. Ha milliószor megcsinálsz valamit, akkor az ott lesz a fejedben, a lábadban, neki legalábbis ott van és elő tudja húzni egy telt házas Puskás Arénában is.”

A Főnix FC alapítója, Dominik édesapja, Szoboszlai Zsolt két évig volt Szabó Kornél edzője.

„Az apja nem nagyon dicsérgette, én legalábbis sem edzéseken, sem mérkőzéseken nem hallottam ilyet. Mondjuk másokat sem, de Dominikkel különösen szigorú volt. Ez nála jót jött ki, mert ezáltal Dominik mindig bizonyítani akart, minden alkalommal meg akarta mutatni, mit tud.”

A nagy titok a technikai képzésben rejlik. A Főnixben rengeteg technikai feladatot végeztünk el, nagyon sok labdaérintés volt a gyakorlásokon, amelyeket általában kis teremben végeztünk. Hogy Dominik kiemelkedett-e közülünk? Sok ügyes gyerek volt, ebben a korszakban még nem látszott, hogy egyszer PL-játékos válik belőle. Ő nem Messi volt, hanem inkább Cristiano Ronaldo, aki céltudatos, kemény munkával emelkedik a legjobbak közé. Az viszont korán kiderült, hogy vezetőtípus, igazi vezéregyéniség, amelyet már ilyen fiatalon a válogatottban is meg tudott mutatni.

Szabó Kornél idén egyelőre többnyire csereként kap lehetőséget a Veszprém csapatában, de a MOL Magyar Kupa 3. fordulójában az ő 121. percben szerzett góljával győzték le és jutottak tovább a Komárom VSE ellen.

„Számos profi futballista került ki a Főnixből, többen is játszanak az NB I-ben és NB II-ben. Én is ebbe az irányba igyekszem, most próbálok Veszprémben bizonyítani és minél több játéklehetőséghez jutni: célom és álmom, hogy egyszer az első osztályban szerepeljek.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC