nb1.hu

Konferencia-liga: telt ház lehet a ZTE eszéki meccsén – reakciók

Meglepetésben bízik Boér Gábor.

A ZTE május elején megnyerte a Budafok elleni kupadöntőt, így a Konferencia-ligában is leteheti a névjegyét. A zalaegerszegiek a selejtező második körében a horvát Eszékkel találkoznak, a párharc első meccse csütörtök este 20 órakor startol az eszékiek stadionjában. Az UEFA döntése alapján a német Bastian Dankert fogja fújni a sípot az összecsapáson. A találkozó előtt mindkét vezetőedző nyilatkozott.

Stjepan Tomas: „Nyilván egy magabiztos győzelem lenne a legjobb, de bármilyen különbségű siker sokat érhet. Feltérképeztük az ellenfelet, tudjuk az erősségeit és a gyengeségeit. A zalaegerszegiek fegyelmezettek, szervezettek, emellett bátran felvállalják a támadó játékot, ettől függetlenül maximálisan bízom a játékosaimban.”

Boér Gábor: „Azt gondolom, hogy taktikailag és motiváció terén sem állunk rosszul. Viszont a nemzetközi rutin tekintetében most az Eszék jobban áll. Nekünk ugyanazt az alázatos futballt kell mutatnunk, mint korábban. Ott voltam szombaton az NK Osijek-Slaven Belupo találkozón, amit az eszékiek 6-1-re nyertek meg. Úgy gondolom, hogy szereztünk abból a mérkőzésből is annyi tapasztalatot, amit hasznosíthatunk majd a csütörtöki találkozóra. Ahogy hallani, telt ház várható, ami nem csak annyak a csapatnak jó, amelynek szurkolnak, hanem annak is aki ellen… Bízom benne, hogy a visszavágón Egerszegen is arról beszélhetünk majd, hogy telt ház lesz. Azt se feledjük, hogy Eszéken lesz egy szektor, ahonnan csak nekünk drukkolnak, hiszen szurkolóink nagy számban lesznek jelen a mérkőzésen. Tudjuk, hogy milyen értékek vannak a másik oldalon, s noha közhelyesen hangzik, de a labda gömbölyű. A meglepetés a futballban mindig benne van, ezt már sokszor megtapasztalhatta bárki. És azt is, hogy mindig, minden a pályán dől el, ott van a végén mindig a pont. Mindenre fel lehet készülni, mindent el lehet próbálni, de van, amit nem, amit ott kell, azonnal megoldani. Lehetőleg jól.” (zaol.hu)

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC