nb1.hu

Konferencia-liga: a Ferencvárostól érkezett védő is bekerült a KTE keretébe

Rutinos ellenfél vár a kecskemétiekre.

A Kecskemét idén második helyen zárt az NB I-ben, így indulhat a Konferencia-ligában. A KTE a selejtező második fordulójában kezdi meg a szereplését, a lila-fehérek csütörtökön hazai környezetben vágnak neki a lett Riga elleni párharcnak. A Riga már az első kanyarban érdekelt volt, ekkor az izlandi Vikingur Reykjavik gárdáját búcsúztatta.

A kecskemétiek keretébe bekerült az az Iyinbor Patrick, aki a Ferencvárostól érkezett kedden. Nikitscher Tamás sérülése miatt kimaradt a névsorból.

A KTE kerete:

Kapusok: 1 Fadgyas Tamás, 20 Varga Bence, 46 Kersák Roland

Mezőnyjátékosok: 4 Grünvald Attila, 6 Katona Levente, 7 Pálinkás Gergő, 8 Banó-Szabó Bence, 9 Májer Milán, 10 Nagy Krisztián, 12 Szalai Gábor, 15 Szabó Alex, 16 Vágó Levente, 17 Bodor Zoltán, 18 Belényesi Csaba, 21 Matheus Leoni, 22 Tóth Barna, 23 Mihajlo Meszhi, 25 Nagy Olivér, 26 Szűcs Kornél, 29 Szuhodovszki Soma, 31 Kiss Bence, 57 Iyinbor Patrick, 99 Szendrei Ákos.

Szerdán a KTE megtartotta a meccs előtti sajtótájékoztatót, amelyen Nagy Krisztián mellett Lóczi István (ő nyáron csatlakozott a szakmai stábhoz) osztotta meg a gondolatait.

Nagy Krisztián: „Nagyon kemény, 6 hetes felkészülésen vagyunk túl. Úgy gondolom, hogy a csapat maximálisan felkészült az ellenfélből, rengeteg videózás és elemzés jellemezte a heti munkánkat. Készen áll mindenki arra, hogy megmutassa, hogy mit tud.”

Lóczi István: „Ez a 6 hetes munka elsősorban az őszi szezonnak szólt, hiszen a Rigával tulajdonképpen péntek óta tudtunk konkrétan foglalkozni. Kollégáim is megtekintettek több videófelvételt, ennek alapján azt mondhatjuk, hogy egy nagyon jó csapatról van szó. Az értékük kétszer annyi, mint a miénk. Komoly, 29 mérkőzést számláló nemzetközi rutin áll mögöttük az utóbbi évekből. Ez azt jelenti, hogy minden évben négy-hat meccset vívnak meg ezen a szinten. Sok légiósuk van, a kezdőcsapatban átlagosan heten kapnak rendszeresen helyet, ezt mutatta az elmúlt két találkozójuk is. Jó játékerőt képviselnek. A csapatunk úgy fogja fel ezt a nemzetközi szereplést, mint egy bónusz, ehhez mérten remélhetőleg a megfelelő önbizalommal is megyünk majd ki a pályára.”

A KTE-Riga mérkőzés csütörtökön 19 órakor kezdődik, a játékvezető a grúz Irakli Kvirikashvili lesz.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC