nb1.hu

KL: a remek első félidő után jött a hidegzuhany, elbúcsúzott Európától a Paks

Két ellentétes félidőt láthattak a nézők.

A Paks 2-2-es döntetlen játszott a Mladá Bolesláv otthonában a Konferencia Liga selejtezőjének negyedik, utolsó fordulójának első mérkőzésén. A visszavágóra mindkét vezetőedző több helyen is változtatott a kezdő tizenegyen.

A paksiak kezdték jobban a meccset, Vécsei kínálta meg egy távoli lövéssel Trmalt. Tíz perccel később Landra próbálkozását fogta Simon. A 18. percben Jawo fejesét védte a hazaiak magyar kapusa, majd egy percre rá a másik oldalon Haraszti közeli lövése után hárított a cseh hálóőr. A játékrész hátralévő részében Tóth többször is veszélyeztetett, de Trmal mindig résen volt, a hajrában Mezei is bombáját is kiütötte. Az első félidőben jobban játszott a Paks.

A második játékrész elején Jawo két remek csel után egy bombagóllal szerzett vezetést a cseh csapatnak, 0-1. Három perccel később Osváth ziccerben a kapu mellé lőtt. Néhány perccel később Králik fejesgóljával már kettővel vezetett a Mladá Bolesláv, 0-2. A 65. percben Ladra is majdnem betalált, de Simon nagyot védett. Ezután több nagy lehetősége is volt a cseheknek, de a magyar kapus életben tartotta a hazaiakat. A hajrában hiába próbálkozott a Paks, az időhúzással operáló vendégek még egy gólt lőttek a csereként beállt Pulkrab révén, 0-3.

Konferencia Liga, 4. forduló, visszavágó
PAKSI FC – MLADÁ BOLESLÁV  0-3 (0-0)
Paksi stadion, 4500 néző, v.: Lawrence Vissel (belga)
Gól: Jawo (48.), Králik (55.), Pulkrab (92.)
Paks: Simon – Ötvös, Kinyik, Vas – Osváth, Mezei (Böde, 57.), Vécsei (Balogh, 68.), Papp, Szabó J. (Szabó B. 76.) – Haraszti (Silye, 57.), Tóth B. Vezetőedző: Bognár György
MB: Trmal – Kostka, Král, Suchy, Králik, Fulnek (Kadlec, 78.) – Sakala (Donát, 90.), Vydra – Jawo (Langhamer, 64.), Kusej (Pulkrab, 79.), Ladra (Matejovsky, 90.). Vezetőedző: Andreas Brännström

Továbbjutott a Mladá Bolesláv 5-2-es összesítéssel.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC