nb1.hu

Kisvárda: Mátyus János győzelemmel mutatkozott be – reakció

NB II-es együttest győztek le a várdaiak.

A Kisvárda az NB II-es Nyíregyházával játszott edzőmeccset pénteken. A Várdát ezen a találkozón már a pár napja kinevezett Mátyus János irányította. Mátyus jól mutatkozott be új csapata kispadján, hiszen a kisvárdaiak 2-0-ra verték a Szparit.

Az NB I-es gárda az első félidőben Milos Szpaszics góljával szerezte meg a vezetést, majd a második játékrészben Vida Kristopher állította be a végeredményt.

Mátyus János így értékelt a lefújás után:

„Ahogy a mérkőzés előtt is mondtam, általában egy felkészülési találkozónak túlságosan nagy jelentőséget nem szabadna tulajdonítanunk, de ez volt közösen az első meccsünk, ráadásul a csapat nagyon nehéz helyzetbe került, ezért minden sikerélményre szükségünk van. A pikantériát pedig az is biztosította, hogy megyebeli rivális ellen léptünk pályára. Amit kértem a játékosoktól, maximálisan próbálták betartani, jól játszottunk. Jól is védekeztünk, ebben a helyzetben most ez a legfontosabb, tetszik vagy nem. Ezek mellett temérdek helyzetet is kialakítottunk, aminek nagy részét ki is hagytuk, ebben is fejlődnünk kell tehát. Akadtak hiányzóink, de a Pilis elleni kezdőcsapat már kezd kirajzolódni a fejemben, a Fradi elleni azért még nem. Az újpesti meccs után is arról beszéltem, hogy ez a keret azért lehetőséget ad variációs lehetőségekre, a mostani meccs után okosabb is lettem, és a válogatottjainkkal kiegészülve készen fogunk állni a folytatásra” – mondta a kisvárdai együttes trénere, aki egyébként korábban a Szparit is irányította.

Edzőmeccs
NYÍREGYHÁZA SPARTACUS–KISVÁRDA MASTER GOOD 0-­2 (0–1)
Örökösföldi edzőközpont, 150 néző, v.: Karakó
SPARTACUS: Bese Balázs – Rijasko, Gengeliczki, Baki Á. – Farkas B., Sigér Á., Vass P., Nagy B. – Géresi, Cseh N., Herjeczki. Csereként lépett pályára: Alaxai, Bouard Ramos, Gresó, Kesztyűs B., Toma
KISVÁRDA: Kovács M. (Hotra) – D. Kovacic (Lippai), Jovicic, Széles – R. Stefan (Navrátil), Melnik, Ötvös, Lucas (Cipetic), Alic (Vida K.) – Szpaszics (Czékus), Makowski (Balogh N.)
Gólszerzők: Szpaszics, Vida K.

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC