nb1.hu

Kiderült, miért nem térhetett vissza az NB I-be Novothny Soma

A Kecskemét csábította a rutinos futballistát.

Szerdán szurkolói ankétot tartott az NB I-ben jelenleg a kilencedik helyen álló Kecskemét. Az eseményen többek között az is kiderült, hogy Novothny Soma miért nem lett a KTE futballistája.

„A szakvezetés részéről azt is megerősítették, hogy Novothny Soma leigazolása tervben volt, szóban meg is állapodtak a felek, de a játékos lengyel klubja végül mégis visszalépett a transzfertől az átigazolási időszak utolsó napján, hiába akart jönni a játékos is” – olvasható a klub közleményében. A 30 éves Novothny jelenleg a lengyel másodosztályban érdekelt Ruch Chorzów csapatában szerepel.

Novothny Soma NB I-es klubhoz térhet haza

Az is kiderült, hogy a kecskemétiek, ahogy írtuk korábban, Szánthó Regőt is szerették volna szerződtetni, ám nem jártak sikerrel. Horváth Krisztofer az előző idényben még a KTE-ben játszott kölcsönben, de a magyar válogatott futballista megtartására nem volt reális esélyük a lila-fehéreknek. Horváth azóta az Újpest labdarúgója lett.

A klub költségvetéséről dr. Filus Andor beszélt részletesen:

„A 2022/23-as idényben a klub működési kerete az utánpótlással együtt, a nagy beruházásokat nem tekintve, 1.74 milliárd forint volt, ekkor 76 millió forintot költöttünk a játékosok igazolására, többek közt Nikitscher Tamás megszerzésére, és volt 7 kölcsönjátékosunk, ekkor bevétel játékoseladásból nem származott. A következő évben nőtt a költségvetés, ez köszönhető a kiugró szereplésnek, illetve a nemzetközi szerepléssel járó összeggel, így lett kicsivel több, mint 2.4 milliárd a büdzsénk. Négy kölcsönjátékossal vágtunk neki az évnek, játékoseladásból 371 millió forint származott (Pejovic, Hadaró, Kiss, Szuhodovszki, Szalai), kiadási oldalon 372 millió forint volt a mérleg (Varga, Zeke, Lukács, Katona Levente, Helmich, Pálinkás). A 2024/2025-ös évben 2.3 milliárd megközelítőleg a büdzsé, kiadási oldalon 135 millió forint szerepel, a bevételek terén 230 millió a transzferek után, ebből Helmich Pál eladása nem volt tervezve előzetesen, illetve Novothny Soma leigazolása meghiúsult végül. Egy kölcsönjátékos maradt ugyanakkor csak, Katona Bálint, a többi játékos már a klub kötelékébe tartozik. Ez pozitívum, hiszen a stabilitást megteremtettük ezzel. A számok alapján is kitűnik, hogy minimális, nagyjából 18 milliós pluszban vagyunk, ami még mindig a költségvetés kis hányada, de ebből is látszik, hogy nem csak eladunk, hanem veszünk is játékosokat. A bérek 63 százalékkal nőttek az első NB I-es évhez képest, hiszen a játékosokkal új szerződéseket kellett kötni. Sokakat csábítottak, sok esetben alacsony kivásárlási árak mellett, így lépnünk kellett, a csapat magja azóta is stabilan egyben van. A magunk keretei közt igyekszünk tartani a lépést, ettől függetlenül ahogy az NB II-ben, az NB I-ben sincsenek kiugró fizetéseink, ide eddig sem ezért igazoltak a játékosok” – fogalmazott a KTE ügyvezetője.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC