nb1.hu

Kevés a szerzett gól, sok a csatár: Kondás Elemér reagált

Azt is elmondta, miért hívta le a pályáról a becserélt szélsőjét.

Továbbra is bajban van a Vasas.

A piros-kékek utolsók a tabellán 18 szerzett ponttal, az utolsó előtti Honvéd is ugyanennyi egységet gyűjtött eddig. A már bennmaradó, 10. helyen tanyázó Mol Fehérvár FC meg 21-et.

A Vasassal nem az a gond, hogy sok gólt kapna. Eddig 20 mérkőzésen 22-szer találtak be a kapujába. Ez nem rossz. Olyannyira nem, hogy csak a listavezető Ferencváros (16) és a 4. helyezett Puskás Akadémia (21) védekezik eddig jobban nála.

Cserébe csak 14-szer volt eredményes, ami viszont édeskevés.

Kondás Elemér, a Vasas vezetőedzője meg is kapta a fontos kérdést a Zalaegerszegen elért 0-0 utáni sajtótájékoztatón, miután elmondta az értékelését.

„Hogyan lehet kezelni, hogy a csapat keretében kilenc-tíz csatár található?
Nálam mindig azok kapnak játéklehetőséget, akik megfelelő munkát végeznek, s akik arra érdemesek. Ezért aztán a játékosok látják, tapasztalhatják, hogy csakis sok munkával lehet bekerülni a csapatba, s aki bekerül, annak bizonyítania kell, hogy ott a helye.”

A Nemzeti Sport a beszámolójában Cipf Dominik esetére is kitért. A szélsőt a második félidőre cserélte be Kondás Elemér vezetőedző, A szintén nem sokat mutató Radó Andrást váltotta. A 75. percben meg Cipfet Holender Filip.

Kondás a következőket mondta a változtatásáról:

Azt mondtam neki, negyvenöt perce van rá, hogy mindent beleadva futballozzon, mutassa meg, lehet rá számítani – kezdte Kondás.

„Sajnos hibáztam, lehet, nem őt kellett volna beállítani, hanem már korábban Holender Filipet, ugyanis Cipf egyáltalán nem figyelt arra, hogy a mögötte lévő védőnek besegítsen.”

A Vasasban egyébként bemutatkozott a múlt héten Dunaszerdahelyről szerződtetett Balogh Norbert, ő Novothny Somát váltotta a szünetben. Egyikük sem váltotta meg a világot.

Az angyalföldiek a következő körben a 3. helyezett Kisvárdát fogadják.

Majd mennek a szintén az életéért harcoló Mol Fehérvár FC-hez.

Utána meg fogadják a Kecskemétet…

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC