nb1.hu

Két védő biztosan ott lesz a német Eb-keretben, egy világbajnok kimaradhat

Hummels nélkül állhat fel a német védelem.

A magyarokkal azonos csoportban szereplő Nationalelf szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann csütörtökön hozza majd nyilvánosságra a teljes névsort, de a német szövetség (DFB) előzetesen közli néhány futballista nevét, hogy nagyobb érdeklődést generáljon – közölte az MTI. A hivatalos bejelentésekre különböző módokon, sztárok, véleményvezérek és szurkolók közreműködésével kerül sor a közösségi médiában, vagy a televíziós adásokban.

Vasárnap este Nico Schlotterbecket, a Bajnokok Ligája-döntős Borussia Dortmund védőjét az ARD televízió esti híradójában nevezték meg. Hétfőn Jonathan Tah, a bajnoki címet már megnyerő Bayer Leverkusen hátvédjének keretbe kerülését a DFB egy népszerű véleményvezér közreműködésével közölte.

A 28 éves Tah 23-szor szerepelt már a német válogatottban, a mostani idényben pedig meghatározó játékosa az 50 mérkőzés óta veretlen, Bundesliga-győztes, Német Kupa- és Európa-liga döntős Leverkusennek. A 24 éves és 11-szeres válogatott Schlotterbeck először került be a bő keretbe Nagelsmann tavaly őszi kinevezése óta.

A német SportBild írása szerint a német szövetségi kapitány szívesebben játszatja a Rüdiger-Tah belsővédő-párost, ami miatt Mats Hummels kimaradhat az Eb-keretből. A tapasztalt vb-győztes védő a Bajnokok Ligája döntőjében Schlotterbeckkel együtt még bizonyíthat a Real Madrid ellen.

Julian Nagelsmann-nak június 7-én kell megneveznie azt a 26 játékost, akire az Eb-n is számít.

Szinte biztosan kihagyja az Eb-t a Bayern BL-győztes német támadója

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC