nb1.hu

Két távozó, egy érkező – fiatal gólvágóval erősít a Haladás

23 éves támadót igazolt a Szombathelyi Haladás NB II-es labdarúgócsapata, Rétyi Róbert a harmadosztályú Szentlőrinc együttesétől érkezett a vasiakhoz.

A támadószekció több posztján is bevethető játékossal erősödött a Haladás játékoskerete: a fővárosi születésű Rétyi Róbert másfél évre írt alá új csapatánál – írják a klub honlapján. Rétyi 2020-ban, 18 évesen került a Vasas Kubala Akadémiáról a Vasas felnőtt csapatához, az angyalföldi klub előbb Ajkára, majd 2022 februárjában Szentlőrincre adta kölcsön. A fiatal támadó a 2022/23-as tavaszi szezonban 14 bajnokin 2 gólt szerzett, a baranyai klub ezt követően, 2022 nyarán megvásárolta a játékost.

Rétyi az NB II-ben a Szentlőrinc színeiben összesen 53 bajnokin 9 gólt szerzett, majd tavaly tavasszal osztályozón követően búcsúzott a második vonaltól. A 23 éves támadó ősszel az NB III-ban 17 bajnokin 16 gólt jegyzett, amivel vezette a Dél-nyugati csoport góllövőlistáját.

Két futballista távozott Szombathelyről, a Kisvárdáról tavaly nyáron kölcsönbe érkező Yaroslav Helesh közös megegyezéssel visszatér Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyébe. A 19 éves középpályás a Haladásban négy bajnokin kapott lehetőséget. Távozott a középpályáról Tóth Máté is, a 25 éves játékos egy bajnokin sem játszott a 2023/24-es bajnoki szezonban. Tóth az NB III-as Békéscsabában folytatja pályafutását.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC