nb1.hu

Két igazolást is bejelentett a Honvéd, Mezőkövesden folytatja a Szpari játékosa

Erősödnek a kispestiek, újabb távozók Nyíregyházáról.

Az NB1.hu már korábban beszámolt arról, hogy Farkas Balázs és Kesztyűs Barna, valamint Hangya Szilveszter is a Honvédnál folytathatja a pályafutását.

Három játékossal erősít a Honvéd, korábbi alapember is visszatér

Előbbi két játékos szerződtetését bejelentették kedd este a kispestiek. A 22 éves Farkas kiskora óta az ETO játékosa volt, egy siófoki kölcsönt leszámítva mindig is Győrben futballozott, ám idén az NB I-ben mindössze csereként kapott lehetőséget négy találkozón.

A támadó kölcsönben folytatja a Honvédnál. „Sokáig kérdéses volt, hogyan alakul a sorsom és az átigazolási időszak hajrájában dőlt el, hogy a Budapest Honvéd kölcsönvesz egy évre. Nagyon örültem a megkeresésnek, az a célom, hogy fejlődni tudjak, minél többet játsszak és segítsek a csapatnak. Ismerem a másodosztályt, az itt szereplő csapatokat, így nem lesz idegen a környezet. Igyekszem minél hamarabb beilleszkedni, megtalálni a helyemet és gólokkal hozzájárulni a Honvéd sikeréhez. Az előző idényben sérülés miatt nem játszhattam a Honvéd elleni meccseken, a bajnokság végén, az utolsó öt fordulóban kaptam lehetőséget, úgy érzem, sikerült élni vele, hiszen három gólt is szereztem. Szeretném tovább gyűjteni a játékperceket, bízom benne, hogy Kispesten megtalálom a számításomat.

Győrben lett belőlem felnőttjátékos, gyerekként ez volt a célom, aztán az élet úgy hozta, hogy most máshol, a Honvédnál folytatom, bizonyítani akarok és megmutatni itt is, hogy mire vagyok képes. Ha valamit ki kellene emelni, akkor a küzdeni tudásomat említeném, de tisztában vagyok vele, fiatal vagyok, sok mindenben kell még fejlődnöm, ezen leszek a Honvédnál is, hogy napról napra előbbre lépjek. Ismerem a Honvéd múltját, tudom, hogy hatalmas klubról beszélünk, a keretben vannak olyanok, akik ellen játszottam már, remélem, tényleg zökkenőmentesen megy majd a beilleszkedés. Meg fogok küzdeni a helyemért, szeretnék minél többet játszani, gólokat szerezni, bízom benne, hogy sok sikeres meccsünk lesz és segíteni tudom a csapatot a céljaink elérésében” – nyilatkozta.

Kesztyűs érkezése meglepő, hiszen meghatározó tagja volt az NB I-es Nyíregyházának, a hétvégi, Ferencváros elleni mérkőzést is végigjátszotta. A 31. születésnapját kedden ünneplő középpályás Pakson nevelkedett, majd megjárta a Budaörsöt és a PMFC-t is, és korábban, 2019 és 2021 között két szezont már lehúzott a kispestieknél, az elsőben többnyire alapembere volt a Magyar Kupa-győztes csapatnak.

„Gyorsan alakultak a dolgok az átigazolási időszak utolsó napjaiban, de jó érzéssel töltött el, amikor hallottam, hogy szívesen látna a Honvéd. Két esztendőt töltöttem a klubnál, nagyon szerettem itt lenni, a Honvédot és az itt dolgozókat is megszerettem. Emberileg és labdarúgóként is sokat fejlődtem a Kispesten, így nem volt kérdés, örömmel térek vissza. A kupagyőzelem nagyon szép emlék és akkor a bajnokságban is jól szerepeltünk, persze mondhatnám, hogy jó lenne újra hasonlót átélni, de most az a fontos, hogy legyen stabil csapatunk és folyamatosan lépjünk előre.

A cél az, hogy minél többet játsszak és legyek a csapat segítségére, aki ismer, tudja, hogy nálam nem az egyéni célok számítanak, hanem az, hogy együtt eredményesek legyünk. Rutinos játékosnak számítok, ezért a fiatalokat is kell segítenem, olyan embernek tartom magam, aki mindenkivel megtalálja a közös hangot és szeretnék átadni nekik egy-két dolgot, amit én már átéltem és ami segítheti őket. Az előző szezonban az NB II-ben szerepeltem, mostanáig a Nyíregyháza mind a hat NB I-es bajnokiján játszottam, de abszolút nem úgy tekintek erre az átigazolásra, hogy az első osztályból a másodikba szerződöm, sokkal inkább az van bennem, hogy a Honvéd elindult egy új úton, aminek szeretnék a részese lenni. Jó szájízzel tértem vissza, pozitív érzések vannak bennem, motivált vagyok, várom a közös munkát!“ – mondta Kesztyűs, akit a Honvéd kivásárolt a szerződéséből.

A Nyíregyházától Kesztyűs, valamint a Kecskemétre igazoló Rjaskó Mihály mellett még egy játékos távozik: a nyáron a Mosonmagyaróvártól szerződtetett Horváth Kevinnel hosszú távra tervez a klub, a további fejlődése és a minél több játékperc érdekében az NB-II-es Mezőkövesdhez kerül kölcsönbe.

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC