nb1.hu

Kemény szavakkal illette az Ajka edzője a játékvezető ítéleteit – videó

A Real Madrid és a Barcelona is szóba került. 

Az NB II 23. fordulójában, ha megszenvedve is, de idegenben 1-0-ra legyőzte a listavezető Diósgyőr az Ajkát. A lefújást követően a vezetőedzők értékelték a látottakat.

Jeney Gyula a hazaiak trénere, azonban csapata dicsérete mellett, a játékvezető ténykedéséről is szót ejtett, mindezt nagyon kritikusan. 

ÍME:

 

2014-ben Tomiszlav Szivics a Diósgyőr vezetőedzőjeként, a Haladás elleni bajnoki után bírálta a játékvezető ténykedését. A szerb tréner az általa tévesnek vélt bírói ítéletekkel kapcsolatban azt sugallta a nyilatkozatában, mintha azok szándékosan vagy felső nyomásra születtek volna a DVTK kárára. 

 

Az MLSZ 2014. május 18-i határozata

“A Fegyelmi Szabályzat 95. § (2) így rendelkezik:

(1) Fegyelmi vétséget követ el az a sportszakember, labdarúgó, továbbá a mérkőzés más hivatalos közreműködője aki az MLSZ-ről, a Megyei (Budapesti) Igazgatóságokról, társadalmi bizottságairól, szponzorokról, a tulajdonosokról, a médiáról vagy ezek tagjainak hivatalos működésével kapcsolatban olyan tényt állít, híresztel, vagy olyan tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, amely alkalmas arra, hogy az MLSZ, a Megyei (Budapesti) Igazgatóság, vagy valamely tisztségviselője működésével kapcsolatban a bizalmat megingassa, az üzleti érdeket sérelem érje, a tisztségviselő vagy a megnevezett társadalmi bizottság tagjának a becsületét csorbítsa, amiért büntetése:

a.) írásbeli figyelmeztetés;

b.) pénzbüntetés 10.§ (3) bekezdés e.) pontjában meghatározottak szerint;

c.) eltiltás a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől három hónaptól – két évig.

(2) Annak a büntetése, aki a fegyelmi vétséget sokszorosítás vagy az írott-, illetve elektronikus sajtó útján, vagy egyébként nagyobb nyilvánosság előtt követi el, eltiltás a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől hat hónaptól két évig terjedő időre.

A szabályzat alapján tehát a FEB a minimális tartamú büntetést szabta ki a DVTK vezetőedzőjére.

Az eljárás alá vont sportszakemberrel szemben jelenleg is több fegyelmi eljárás van folyamatban, ezért a bizottság nem látott arra lehetőséget, hogy vele szemben a minimális tartamú büntetésnél enyhébbet szabjon ki, vagy a büntetés végrehajtását felfüggessze.

A határozattal szemben az MLSZ FSZ XI. fejezetében foglaltak alapján fellebbezést lehet benyújtani, amelynek nincs halasztó hatálya.

A bizottság megállapította, Sivic Tomislav elkövette a Fegyelmi Szabályzat (FSZ) 85. § (1) bekezdése szerinti fegyelmi vétséget, ezért az FSZ 85. § (1) bekezdése b) pontja és az FSZ 14. § (2) bekezdése alapján a sportszakembert, mint visszaesőt, 50.000 Ft forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A FEB 2014. március 18. napján meghozott I-149/2013-14. számú jogerős határozatával Sivic Tomislavot a Diósgyőr FC sportszervezet eljárás alá vont sportszakemberét 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte. A pénzbüntetés megfizetésének határideje a határozat meghozatalának napját követő hónap 15. napja lett volna, azaz 2014. április 15-e, a sportszakember a határidő lejárta után fizette be a büntetést” – olvasható a dvtk.eu oldalán a határozat.

Az Ajka a következő fordulóban Csákvárra látogat, a DVTK pedig a PMFC-t fogadja hazai pályán.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC