nb1.hu

Kecskeméti veszély, kispesti meglepetés, debreceni tisztelet – reakciók

Feledtetné a kisiklást a Kisvárda, de mi lesz a Paks és a Vidi játékával ezúttal?

 

Három mérkőzést rendeznek szombaton az NB I-ben.

14.30-tól a Paks a Kecskemétet fogadja. A 7. paksiak idei két tétmeccsükön egy pontot gyűjtöttek, míg a továbbra is 2. kecskemétiek sikerrel tértek vissza a bajnoki folytatáshoz.

Waltner Róbert, a Paks vezetőedzője a Ferencváros elleni, hétközi 3-1-es vereség után így nyilatkozott: „Úgy gondolom, bátran játszottunk, de ezt is kértem a srácoktól. A védekezésben fegyelmezettek voltunk, jól néztünk ki. Sokáig tartottuk az 1-0-s előnyünket, ugyanakkor a Ferencváros megmutatta, miért is igazán jó csapat. A hibákat azonnal góllal bünteti, ezért tudnak nemzetközi szinten is kiváló eredményeket elérni. Ne felejtsük el ugyanakkor Sajbán csúsztatását sem, ahol Dibusznak bravúrral kellett védenie. Nem tudom elmarasztalni a fiúkat, mindent megtettek. Több fiatal játékosunk is pályára lépett ma. A tizenhét éves Horváth Kevin debütált, a kapuban most volt először kezdő Simon Barnabás, Vas Gábor még nem játszott belső védőként, amit nagyszerűen megoldott, Gyurkits pedig jól szállt be csereként. Mindegyikük tehetséges fiatal, építkezünk, és erre a mérkőzésre lehet, még ha vesztettünk is. Büszke vagyok a csapatra, örültem volna minimum egy döntetlennek, sajnos nem így lett.”

A kecskeméti tréner, Szabó István beharangozója: „Törökországban együtt voltunk kint a Pakssal, ők is láthattak minket, illetve mi is őket ennek megfelelően. A Paks játékát eddig ismerve kicsit meg is leptek az idei két meccsükön, főleg a felállási formát illetően. A Fradi elleni meccsüket is megnéztem természetesen, hiszen a Ferencvárossal is hamarosan találkozunk. Öt védővel játszottak, sokszor nagyon mélyen védekeztek, noha az NB I-es mezőnyben a második legtöbb gólt rúgták. Ennek megfelelően kell készülnünk a szombati meccsre. Kimondottan jó csapatról beszélünk, tavaly a szezon kellemes meglepetését nyújtották gólerős támadójátékukkal. Most is tele vannak kreatív játékosokkal, Hahn János személyében korábbi gólkirályuk, illetve Varga Barnabás személyében jelenlegi jelöltjük is van csatárposzton. Sorolhatnám mellettük a többieket is, elég csak Haraszti, Bőle, Sajbán, vagy éppen Szabó Bálint nevét említeni a teljesség igénye nélkül, míg mögöttük Windecker, Papp, vagy éppen Kádár adja meg a stabilitást. Ebből is látszik, hogy egy nagyon rutinos ellenfélről van szó, mely jól használja ki a hazai pálya előnyét.

Sokat látok a Paksban, szerintem el is fogják érni a céljaikat. Nekünk ezen a héten egy nappal kevesebb állt rendelkezésre a felkészülésre a vasárnapi meccs miatt, de ez nem kifogás, dolgoztunk becsülettel. Igyekeztünk felkészülni az említett szempontok szerint a Paksra. Bizakodó vagyok, de óvatosnak kell lenni, mert ellenfelünk hazai pályán nagyon veszélyes, ennek ellenére ponttal, pontokkal szeretnénk hazatérni.”

17.00-tól a jelenlegi sereghajtó Honvéd a 3. Kisvárdát fogadja zárt kapus meccsen (bár a 14 éven aluli gyerekek vélhetően jó hangulatot varázsolnak a Bozsik Arénába). Mindkét csapat számára kellene a győzelem a jobb bajnoki folytatáshoz – Dean Klafurics, a kispestiek vezetőedzője hisz abban, hogy meglepetést tudnak okozni és győztesen hagyják el a pályát.

„A munkában hiszek és abban, hogy ha folyamatosan dolgozunk, akkor elkezdünk nyerni. Tudom, hogy jó úton járunk, bízom a játékosokban. Ha kihasználjuk az erősségeinket, azokra építünk, akkor az eredmények és a pontok is jönni fognak. Hosszú még a bajnokság, de mindig csak a következő mérkőzésre készülünk, most a Kisvárda jön. Meg kell mutatnunk, hogy egy élcsapatot is le tudunk győzni. Az őszi mérkőzés már rég volt, nem szabad abból kiindulni. Az elmúlt két évben a Kisvárda megmutatta, hogy milyen jó együttes, úgyhogy meg kell nekik adni a tiszteletet. A cél, hogy csapatként dolgozva és a gyenge pontjaikat kihasználva menjünk ki a pályára. A legfontosabb pedig, hogy végig koncentráltak maradjunk, ha ez megvalósul, biztos vagyok benne, hogy itthon tartjuk a három pontot.”

Török László, a kisvárdaiak vezetőedzője így nyilatkozott: „Igyekeztünk rövidre zárni a Paks ellen történteket, és minél hamarabb előre tekinteni, nem pedig rágódni a múlton. Természetesen a szükséges elemzéseket elvégeztük, a hibákat is kielemeztük, de rámutattunk a pozitívumokra is, így például arra, hogy hátrányból meg tudtuk fordítani az eredményt, ami a csapat erejét mutatja. Ami a Honvédot illeti, sokkal jobb csapatnak tartjuk annál, mint ahogy szerepel, amit bizonyít, hogy kimondottan erős és domináns futballal rukkolt ki az első félidőben, más kérdés, hogy szünet után már nem. Óva intenék bárkit is attól, hogy lekezelje az ellenfelet, vagy magától értetődőnek gondolja a mi győzelmünket. Persze meg szeretnénk nyerni a szombati összecsapást, de a három pontért biztos nagyon meg kell majd küzdenünk.

Természetesen szeretnénk feledtetni az őszi kisiklást (1-0-ra a Honvéd nyert akkor – a szerk.), de mivel annyira kicsi a különbség a csapatok között, a fejekben már aligha az él élénken, hogy van törlesztenivalónk a Honvéddal szemben, hanem hétről hétre az hajt mindenkit, hogy a minél jobb szereplés és helyezés megszerzésének reményében minden egyes pontra és győzelemre szükségünk van.”

A MOL Fehérvár FC a DVSC-t fogadja 19.30-tól. A fehérváriak vereséggel, a debreceniek könnyed győzelemmel kezdték a tavaszi idényt, ám közel állnak egymáshoz a sűrű középmezőnyben, így igazi hatpontos meccs következhet.

Huszti Szabolcs, a Vidi trénere a Kecskemét elleni vereség után elégedetlenül értékelt: „Csalódottak vagyunk az eredmény miatt. Az ellenfelünktől azt kaptuk, amit vártunk, tudtuk, hogy fizikailag erős csapat, akik defenzíven játszanak, volt, hogy hatan védekeztek egy vonalban. A széleken akartunk mögéjük kerülni, a második félidőben sok forgatással próbálkoztunk, kialakítottunk kettő az egy, kettő a kettes szituációkat, mögéjük kerültünk, de a beadásaink sajnos nem sikerültek, így nagyon nehéz gólt szerezni. A második gólt egy bedobás után kaptuk, nem játszottak ki minket, hanem kicsit elaludtunk hátul, ilyenekből nem szabad gólt kapnunk.”

Srdjan Blagojevics, a DVSC vezetőedzője szerint tisztelniük kell az ellenfelet és önmagukat is.

„Nagyon jól kezdtük a bajnokság második felét, hiszen 3-0-ra győztünk és megszereztük a 3 pontot. Ugyanakkor nemcsak az erősségeinkkel, hanem a gyengeségeinkkel is tisztában vagyunk. Elemeztük az előző meccset és tudjuk, hogy mi az, amit jól vagy éppen rosszul csináltunk, és miben kell még fejlődnünk. Szombaton nagyon erős gárdával állunk majd szemben. Függetlenül attól, hogy a Fehérvár a tabellán most nem azt a helyet foglalja el, amelyiket szeretné, tagadhatatlan mind a csapat, mind pedig a játékosok egyéni kvalitása.

Arra biztatjuk a játékosainkat, hogy tisztelettel forduljanak az ellenfél felé, de elsősorban önmagukat tiszteljék.Az egyik edzés és mérkőzés követi a másikat, nekünk viszont mindig az előttünk álló lépésre és meccsre kell koncentrálnunk.

Hinnünk kell önmagunkban, a maximumra kell törekednünk, és reméljük, hogy ez meghozza a várva várt eredményt.”

Megosztás:
Kapcsolódó hírek