nb1.hu

Kecskemét-MTK: küzdelem a dagonyában, eredményes büntetőpárbaj

Megszakadt a Kecskemét veretlenségi sorozata, újra nyert idegenben az MTK.

Az erős havazás miatt több szombati mérkőzést is elhalasztottak, és pénteken még a kecskeméti pálya állapota sem volt játékra alkalmas. A talaj ugyan hagyott némi kívánnivalót maga után, de szerencsére szombaton kora délután gond nélkül elkezdődött az NB I tizenötödik fordulójának nyitómérkőzése.

Az első félidő 11. percében Szabó buktatta Bognárt a tizenhatoson belül, a büntetőt Antonov magabiztosan értékesítette, 0-1. Utána a játékosok a sáros pályával küzdöttek és néhány kósza helyzetet leszámítva nem forgott veszélyben egyik kapu sem. A játékrész utolsó percében Horváth lövésébe Kocsis ért bele kézzel a büntetőterületen belül, úgyhogy a Kecskemét is tizenegyeshez jutott. Horváth szépen tekert a felső sarokba, 1-1.

A második félidőt a hazaiak kezdték lendületesebben, az 59. percben azonban ismét a vendégek jutottak büntetőhöz: Varju lábába Zeke rúgott bele hátulról. Ismét Antonov állt a labda mögé, és ezúttal is a hálóba lőtt, 1-2. A meccs hajrájában a kapuja elé szögezte a Kecskemét az MTK-t, de ezen a találkozón nem tudták akcióból bevenni Demjén kapuját a hazaiak.

Az MTK egy ponttal megelőzte a Kecskemétet a tabellán és felugrott a 6. helyre.

OTP Bank Liga, 15. forduló:
Kecskeméti TE MTK Budapest  1-2 (1-1)
Kecskemét, Széktói Stadion, 1824 néző, v.: Rúsz

gólszerzők: Horváth K. (45+1.) ill. Antonov (13., 60.)
sárga lap: Zeke (17.), Horváth K. (32.) ill. Thiam (22.), Végh (29.), Bognár (32.), Varju (64.), Hej (78.), Németh K. (90.)
KTE: Varga B. – Belényesi, Szabó A., Szűcs – Májer (Iyinbor, 45.), Horváth K., Szuhodovszki (Tóth B., 45), Vágó, Zeke (M. Leoni, 63.), Zsótér (Kiss B., 68.) – Pálinkás (Szendrei, 78.) Vezetőedző: Szabó István
MTK: Demjén – Hej, Kádár, Kocsis – Antonov, Thiam, Varju, Végh – Bognár (Kosznovszky, 88.), Ennin (Kovács M., 74.) Spalek (Németh K., 62.) Vezetőedző: Horváth Dávid

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC