nb1.hu

Kecskemét: minőségi támadó pótolhatja a Torino játékosát

Helyzetjelentés a rajt előtt.

A Kecskemét pozitív története a mai magyar labdarúgásban kiemelkedő. A lila-fehérek az NB II-be való feljutásuk után azonnal kiharcolták az élvonalba kerülést, ahol rögtön a második helyen végeztek. A következő évben pedig a hatodik helyet szerezték meg. Jelenleg is minden remény megvan a stabil szereplésre.

A SZÁRNYALÁS

A 2020/21-es bajnokságban a Kecskemét az NB III Közép-csoportjában az Iváncsa mögött a második helyen végzett. Az első helyezett nem vállalta a másodosztályú szereplést, a lila-fehérek viszont igen. Az NB II-ben a KTE nem számított feljutásra esélyesnek, mégis kiharcolta az NB I-es szereplést, miután a Vasas mögött a második helyen végzett.

Ezt követően szinte mindenki azt jósolta, hogy az újoncok közül a Vasas stabilan bennmarad, míg a Kecskemét egyből kiesik. Az angyalföldiek azonban nagyon gyenge teljesítménnyel, utolsóként estek vissza az NB II-be, míg a KTE hatalmas meglepetésre, de teljesen megérdemelten a második helyet szerezte meg. A legutóbbi bajnokság előtt sokan úgy vélték, hogy a Kecskemét az előző évi jó szereplés ellenére bajban lehet, mert elfogy a lendülete. Ez azonban nem így történt, végül a hatodik helyen zárt.

Végeredmények és összeállítások nélküli meccseket értékelt a Vasas és a Kecskemét vezetőedzője

LEGÚJABB VÁRAKOZÁSOK

A legújabb NB I-es bajnokság a hétvégén kezdődik, ahol a lila-fehérek az előző idényben negyedik helyen végzett Fehérvárt látják vendégül. A bajnokság felvezetésére Szabó István vezetőedző adott helyzetjelentést a klub honlapjának.

Jó helyzetből tudtuk elkezdeni a felkészülést, mert a csapat magja megmaradt. Horváth Krisztofer az Eb után a Torinónál kezdte meg a felkészülést, ami egyszerre öröm és bánat számomra, hiszen kitűnő futballistáról van szó, de Kovács Barnabás személyében minőségi játékos érkezett a posztján. Papp Milán, Kotula Máté, Pálfi Kristóf és Vattay Márton kapcsán is bizakodóak vagyunk, jó képességű fiatalokkal is bővült a keretünk, akik hamar beilleszkedtek.

Úgy érzem, hogy hétről hétre tartottuk a tervünket, igaz, a szokottnál nagyobb meleg miatt nem volt könnyű dolgunk, főleg azért, mert nálunk ez egy rendkívül kemény időszak. Folyamatosan azt mondtam a játékosoknak, hogy mire ennek a végére érünk, egy nagyszerű pályán mutathatjuk már meg magunkat, amiért a vezetőség sokat dolgozott. Mondhatok bármit, a bajnokságban dől el, mire volt ez elég, de nagyon bízunk a csapatban. Várjuk nagyon a hétvégi mérkőzést, mert hat hét hosszú idő, ahogy a szezon is az lesz. Minden KTE drukkert arra kérek, hogy ahogy eddig, úgy ezután is álljanak mellettünk, mert annyit megígérhetek, hogy ezután is minden meg fogunk tenni azért, hogy örömet okozzunk nekik. Most már kiváló körülmények között játszhatunk, s remélem, hogy a csapat megmutatja, hogy ez a nyári időszak nem volt hiábavaló.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC