nb1.hu

Kecskemét-Honvéd: őrült első félidő után pontosztozkodás

Izgalmas mérkőzést játszottak a felek. 

Kecskemét-Honvéd 2-2 (2-2)

 

A MECCS FŐSZEREPLŐJE: BRANDON DOMINGUES

A kispestiek francia középpályása nagyon aktív volt a mérkőzésen. Két gólt szerzett, mellyel főszerepet vállalt a pontszerzésben.

A MECCS KULCSMOMENTUMA: A KIMARADÓ KISPESTI HELYZETEK

A második félidőben rengeteg kispesti lehetőség adódott, melyből megszerezhették volna a győzelmet a vendégek. Sampeiro és Lukics előtt is több nagy lehetőség is kínálkozott a gólszerzésre. A végelszámolásnál sokat számíthat Honvédnak a Kecskeméten hagyott két pont.

A GÓLOK TÖRTÉNETE:

16. perc: Katona Bálint kapott egy hosszú labdát, a tizenhatoson belül. A kispesti védők “elaludtak”, Katona az átvétel után egyet befelé cselezett, majd ballal a kapu jobb felső sarkába tekert. Esélye sem volt Szappanosnak, gyönyörű találat. 1-0!

19. perc: Lukics a hazai védők között ugratta ki Dominguest, aki 10 méterről laposan gurított a kapuba a kiérkező Varga mellett. 1-1!

25. perc: Gyorsan fordít a Honvéd. Lukics jobbszélről adott be laposan, a labda Dominguest találta meg, aki nyolc méterről a hosszú sarokba lőtt 1-2!

45. perc: Szuhodovszki megverte a védőit majd ballal 17 méterről a  bal alsóba lőtt. 2-2!

 

JEGYZŐKÖNYV:

OTP Bank Liga, 19. forduló:

Kecskeméti TE-Budapest Honvéd 2-2 (2-2)

Kecskemét, 2527 néző, v.: Káprály

gólszerzők 

Katona B. (16.), Szuhodovszki (45.), illetve Domingues (19., 26.)

sárga lap 

Szuhodovszki (14.), Katona B. (32.), illetve Lovric (32.), Gomis (35.), Cirkovic (83.), Plakuscsenko (88.)

Kecskeméti TE

Varga Á. – Nagy K., Szabó A., Rjasko, Belényesi, Zeke – Szuhodovszki (Szalai G., 89.), Vágó (Nikitscher, a szünetben), Banó-Szabó (Májer, 71.) – Katona B. (Meskhi, 77.), Tóth B. (Horváth K., a szünetben)

Budapest Honvéd

Szappanos – Prenga, Doka, Capan – Tamás K., Mitrovic, Gomis (Plakuscsenko, 67.), Lovric (Cirkovic, 56.) – Samperio (Átrok, 91.), Lukic, Domingues (Kocsis D., 91.)

Az MTI beszámolója:

Gyorsan vezetést szerzett a Kecskemét, Katona egy remek egyéni megmozdulás után használta ki, hogy a labda a szél miatt rendkívül furcsa röppályán érkezett elé a 16-oson belül. A kecskeméti drukkerek nem ünnepelhettek sokáig, mert Lukic tökéletes passza után Domnigues révén három perccel később egyenlített a Honvéd, sőt, hét perc elteltével a csatár második góljával a vezetést is megszerezte.

A Kecskemét védekezése rendkívül szervezetlen volt, így a kispestiek újabb ziccert alakítottak ki, Samperio azonban ezúttal hibázott. A kihagyott lehetőség gyorsan megbosszulta magát, Szuhodovszki egy szép csel után a szünet előtt egyenlített.

Szabó István, a hazaiak mestere a szünetben kettős cserével próbálta rendbe szedni csapatát, de még ezután is inkább a fővárosiak futballoztak veszélyesebben. Negyedórával a rendes játékidő vége előtt a Honvéd több nagy helyzetet is elpuskázott, így végül nem tudta elvinni a három pontot, noha a mutatott teljesítménye alapján erre rászolgált volna.

A VEZETŐEDZŐK ÉRTÉKELÉSE:

Szabó István(Kecskemét): Sok problémánk volt az egész mérkőzésen a hátsó zónánkban. Belsővédőink nehezen alkalmazkodtak a Honvéd gyors és alacsony játékosaihoz. Ez már meghatározta a labdakihozatalunkat és a játékfelépítésünket. Ennek ellenére megszereztük a vezetést, addig nem is néztünk ki rosszul. Jött a gyors fordulat, de a szünet előtt még ki tudtunk egyenlíteni. Félidőben azt mondtam a játékosoknak, hogy semmi gond, futballozzunk, de érezhető volt, hogy ez nem a mi napunk. A Honvéd jobban alkalmazkodott a talajhoz és a játékhoz is, átlövésekkel is többször próbálkoztak. Nem vagyok ennek tükrében elégedetlen az egy ponttal. Többet kell nyújtani, de nagyon meg kell becsülni ezt a pontot is. A csapat ezúttal is becsülettel küzdött és hajtott, az első három fordulóban pedig öt pontot szereztünk, amit megfelelőnek tartok.

Dean Klafuric(Honvéd): Szeretnék gratulálni a játékosaimnak a mutatott játékért, küzdőszellemért, erőfeszítésért. Mi voltunk a jobb csapat ma a pályán, győzelmet érdemeltünk volna. Irányítottuk a mérkőzést, több helyzetet dolgoztunk ki, a góljaink és a kidolgozott helyzeteink számának tekintetében szép játékkal rukkolt elő a csapat. Voltak igen tetszetős, kombinatív elemek is, így akarunk játszani továbbra is. Sikerült alkalmazkodni a pályához, a Kecskemét játékstílusához is. Természetesen tiszteljük a Kecskemétet, nem véletlen állnak a második helyen, ugyanakkor számomra ez nem foci volt. Az én játékosaim próbálták azt játszani, ezt védeni kellene, ha egy csapat erre törekszik. Ez nem rögbi, ez nem boksz. Talán nekünk is valami kevert küzdősportot kellene beépítenünk a játékunkba, hogy sikeresek legyünk a jövőben.

 

A KÖVETKEZŐ FELADAT:

Az NB I 20. fordulójában a Kecskemét a Fradi otthonába látogat, míg a Honvéd a Debrecent fogadja.

A tabella a linkre kattintva érhető el.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC