nb1.hu

Kecskemét: a sportigazgató szerint hamarosan újabb játékosaik mehetnek külföldre

Tóth Ákos bizakodó a Plymouth-nak eladott Szűcs Kornél jövőjét illetően is.

Szalai Gábor téli váltása után újabb kecskeméti játékos igazolt magasabb szintre. Mint arról az NB1.hu is beszámolt, Szűcs Kornél játékjogát az angol másodosztályú Plymouth vásárolta meg. Bár a KTE nem hozta nyilvánosságra a vételárat és angol források is ismeretlen összegként hivatkoznak arra, a Transfermarkt szerint 400 ezer euró üti a lilák markát.

A transzfer kapcsán az nso.hu készített interjút a Kecskemét sportigazgatójával, Tóth Ákossal. „Klubfilozófiánk, hogy próbálunk tehetségeket felkarolni, és ez nem csak üres beszéd” – mondta a lapnak Tóth. – „Igaz, nem mindig sikerül, de elég jó százalékban találjuk meg azokat, akik többre vannak hivatva. Továbbra sem tékozoljuk el az értékeinket, de nem állunk azok fejlődésének az útjába, akik magasabb szintről kapnak ajánlatot.”

A sportigazgató elmondta: eladásaikban is fontos szerepet játszott, hogy a válogatott az utóbbi időben jól szerepelt, kijutott a legutóbbi három Eb-re, a magyar légiósok kiválóan teljesítenek, és annak is, hogy a Ferencváros több éve ott van valamelyik nemzetközi kupa csoportkörében. Úgy véli, ezek mind jó reklámjai a magyar futballnak.

Tóth az angol másodosztályban is szép jövőt jósol Szűcs Kornélnak. „Ritka, hogy ilyen magas játékos ennyire gyors legyen. Ráadásul több poszton bevethető, és a mentalitását is ki kell emelni. Hiszem, hogy megállja a helyét a Championshipben. Nem lesz könnyű dolga, ám ha sikeres lesz, az megnyithatja az ajtót a többi magyar játékos előtt. Sőt, ha minden jól megy, idővel válogatott meghívót is kaphat, ám ezért keményen meg kell küzdenie” – fogalmazott.

Tóth Ákos úgy véli hamarosan újabb labdarúgók szerződhetnek Kecskemétről külföldi bajnokságokba, konkrét neveket azonban nem említett. Az esetleges érkezők kapcsán sejtelmesen azt mondta: „zajlanak a tárgyalások, remélem, hamarosan megegyezések is születnek, mert megcsappant a létszám.”

Próbáld ki nálunk a sportfogadást! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC