nb1.hu

Kecskemét: 18 éves magyar védő debütált az NB I-ben

Ezzel rekorder is lett.

0-0-s döntetlennel zárult a Paks-Kecskemét mérkőzés szombaton az NB I-ben. Gólt nem, ám szokatlan jeleneteket tartogatott a találkozó, ezekről itt olvashatnak bővebben. A remi ellenére őrzi a második helyét a KTE, amely jelenleg 30 egységgel rendelkezik, míg a paksiak a hetedik pozícióból várhatják a folytatást.

Az biztos, hogy Polyák Kristóf örökké emlékezni fog a hétvégi összecsapásra. A mindössze 18 éves védő a 94. minutumban váltotta Szuhodovszki Somát, ezzel bemutatkozott az élvonalban.

Íme a KTE közleménye a jeles eseményről:

„Újabb játékos debütált csapatunk színeiben az NB I-ben Pakson, Polyák Kristóf ugyanis először léphetett pályára a legmagasabb osztályban.

Ifjú középső védőnk – akit télen a Honvédtól szereztünk meg – a 94. percben léphetett pályára. Bár csak néhány percet kapott, egyben rekorder is lett ebben az évben házon belül, hiszen a legfiatalabb bemutatkozónk lett az NB I-ben. A 2004-es születésű játékos júliusban tölti majd be 19. születésnapját.

Polyák Kristóf klubunk 14. debütáló játékosa az élvonalban a 2022/2023-as szezonban.”

A korosztályos válogatott Polyák egyébként januárban igazolt a kecskemétiekhez a Honvédtól. A KTE a következő fordulóban pont a kispestieket fogadja, a meccs szombaton 14.30-kor kezdődik.

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd Zsóry FC
Fehérvár FC
MTK Budapest
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC