nb1.hu

Kane cseréje lett a hős, Anglia jól játszott és megint döntőbe jutott

Ollie Watkins a fináléba lőtte Angliát.

Az Európa-bajnokság második elődöntőjén Hollandia és Anglia próbálta kiharcolni a döntőbe jutást, Dortmundban. A vártakkal ellentétben eseménydús mérkőzést játszott egymással a két válogatott.

A 7. percben egy labdaszerzés után Simons bombagóljával szerzett vezetést Hollandia. Hét perccel később Kane ellen szabálytalankodott Dumfries a tizenhatoson belül, a játékvezető a VAR segítségével büntető ítélt, amit a sértett magabiztosan értékesített. A 23. percben Foden lőhetett volna újabb angol gólt, de Dumfries a gólvonalról mentett. A 30. percben ismét az Inter játékosa volt főszerepben, egy holland szöglet után a felső lécre fejelte a labdát. Két percre rá Foden tekerése is a kapufán csattant.

A második játékrész elején mindkét együttes a védekezésre összpontosított, így az első komolyabb helyzetre a 65. percig kellett várni. Ekkor Van Dijk próbálkozását védte Pickford. A 79. percben Walker lesgyanús helyzetben kapott labdát a jobb szélen, és hiába lőtt a hálóba Saka a centerezést követően, nem adták meg a gólt. A 91. percben a csereként Kane helyére beállt Watkins talán először kapott jó labdát, az Aston Villa támadója nem tétovázott és pontosan lőtt a kapuba, a döntőbe juttatva ezzel Angliát.

Európa-bajnokság, Elődöntő
HOLLANDIA–ANGLIA  1-2 (1-1)
Gólok: Simons (7.) ill. Kane (15., 11-esből), Watkins (91.)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC