nb1.hu

Kalmár megsérült, Katona triplázott, drámai meccset játszott a Vidi és a KTE

Az NB I 14. fordulójának vasárnapi zárómeccsén a Fehérvár és a Kecskemét 3-3-as döntetlent játszott egymással.

A nem akármilyen találkozó nem akárhogy kezdődött: előbb a 9. percben a kecskemétiek magyar válogatott védője, Szalai Gábor fejelt gólt, majd két perccel később egyenlített a Vidi, Katona váltotta gólra Schön passzát. Ezt követően a KTE több ziccerig is eljutott az első félidőben, ám több gól már annak ellenére sem született, hogy Tóth a kapuba fejelt – ahogy azt a VAR is látta, előtte lökött egyet Szerafimovon. A találkozó legemlékezetesebb pontja azonban sajnos nem a találatokról szól, hiszen a 30. percben Kalmár a combjához kapott, a földet ütötte, majd le kellett őt cserélni.

A második félidő elején Christensen lőtt kapufát, majd az 58. percben már a Vidinél volt az előny: a csereként beálló Kastrati átadása után Katona duplázta meg a saját, egyben csapata góljainak számát. Ezek után volt labdája a 3-1-hez is a fehérváriaknak, ám a 80. percben mégis ők futottak az eredmény után: előbb Nagy Olivér egyenlített, majd a Fehérvárnál is játszó Szendrei talált be. Érdekesség, hogy mindketten csereként léptek pályára. Hogy mégsem lett vendéggyőzelem, azt ki másnak, mint Katonának köszönhette a Vidi: jó 23 méterről, ballal lőtt csodálatos gólt a bal felsőbe, beállítva ezzel a végeredményt.

A fehérváriak az 5., a kecskemétiek a 6. helyen állnak a tabellán.

OTP Bank Liga, 14. forduló:

Fehérvár FC – Kecskeméti TE 3-3 (1-1)

Fehérvár: Tóth B. – Bese (Kastrati, 58.), Csongvai, Serafimov, Gergényi, Schön – Katona M., Christensen (Rúben Pinto, 90.), Kalmár Zs. (Flores, 31.) – Szabó L., Kodro (Karamoko, 58.)

Kecskemét: Varga B. – Szabó A., Belényesi, Szalai G. – Szűcs K. (Nagy O., 75.), Vágó (Meszhi, 75.), Szuhodovszki, Zsótér (Szendrei Á., 68.), Zeke (Matheus Leoni, 62.) – Horváth K., Tóth B. (Pálinkás G., 62.)

gólszerző: Katona M. (11., 61., 91.), illetve Szalai G. (9.), Nagy O. (77.), Szendrei Á. (80.)

sárga lap: Szalai G. (34.), Zsótér (65.), Szűcs K. (73.), Szabó A. (94.)

Kipróbálnád a sportfogadást? A legjobb helyen jársz! (x)

Megosztás:
Kapcsolódó hírek
DVSC
DVTK
ETO FC Győr
Ferencvárosi TC
Kecskeméti TE
Fehérvár FC
MTK Budapest
Nyíregyháza Spartacus FC
Paksi FC
Puskás Akadémia FC
Újpest FC
ZTE FC